Fem en fredag

Fem i veckan #32 – Trötthet

Av
den
10 augusti 2019

Vilket knep tar du till för att bli pigg?
Kaffe! Massor av kaffe, fast det slutar oftast med att min mage pajar. Någon gång ibland kan jag dricka en energidricka för att piggna till men det är sällsynt.
Annars är det bra att röra på sig, antingen gå ut en sväng eller börja städa eller ta tag i något hemma så som tömma diskmaskinen, hänga tvätt eller liknande för att “komma igång” igen.

Skulle du behöva semester efter semestern?
Ja!
Jag hade bara 2 veckors sammanhängande semester och först trodde jag att jag skulle klättra på väggarna men när jag väl fattat att jag var ledig var det riktigt skönt och jag hade lätt kunnat vara ledig i två veckor till.
Men, om 45 dagar har jag faktiskt semester igen så jag ska inte klaga…

När senast kunde du inte sova?
I söndags, att ställa klockan igen efter 2 veckors semester var inte så skoj, och jag var rädd att försova mig. Dessutom hade jag ju lyckats vända på dygnet trots att jag faktiskt försökte låta bli.

Vad är du trött på att höra?
Just nu, grannarnas katt som jamar som en tok på balkongen ovanför. Jag vaknade av det imorse halv sju, mindre kul när man faktiskt hade kunnat få lite sovmorgon. Jag vet inte varför den sitter där ute ensam men glad är den inte!

Vad kan behöva en uppfräschning i ditt liv?
Jag själv!
Efter att ha ett totalt stillasittande jobb 8 timmar om dagen och dessutom nästan 2 timmars bussresa per dag så rör jag på mig alldeles för lite. Jag känner det mer och mer, och inte bara känner, jag ser och märker ju att vikten inte direkt pekar nedåt.
Så nu har jag faktiskt skaffat mig ett gymkort och i måndags var jag och tränade för första gången. Målet är att åtminstone ta mig dit 3 gånger i veckan. Det tar emot, för dels så gör min fibromyalgi att jag är tvärslut efter en lång arbetsdag och dels så får jag ju ont av träning. Men jag vet också att det är en “bra” smärta och att det kommer att bli bättre.
Jag har även börjat med LCHF igen, fast min egna variant. Jag äter inte massor med fett men jag försöker låta bli kolhydrater.

Var med hos Elisa du också >>>

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  Helen

  10 augusti 2019

  Två veckors semester låter väldigt lite så jag förstår att du snart behöver ledigt igen. Vi behöver dessa veckor för att klara ett helt år av jobb och vardagsslit. Många verkar ha samma problem, så även jag, med kropp och vikt. Måste komma igång med bättre kost och jag har redan varit på gymmet ett par veckor vilket åtminstone känns bra. Lycka till med träningen, det är slitsamt men väl värt det.

  • Svara

   saija

   11 augusti 2019

   Ja det var lite men jag har delat upp semestern på flera tillfällen i år. Jag var till Sardinien en vecka i maj, sen två veckor nu i juli och så åker jag till Turkiet i 10 dagar i september. Det är ju så kul att hitta på saker så jag föredrar att göra så trots att det inte blir så mycket sammanhängande semester.
   Lycka till du med! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 4
 • 2 467
 • 403 822
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök