Fem en fredag

Fem en fredag v. 7 – Problemlösning

Av
den
19 februari 2021

Vad lagar du till middag om du inte har något i kylen?
Rester eller plock, En bit ost, lite skinka kanske, några oliver, ja nåt sånt

Vad gör du om håret är blött och du är sen någonstans?
Tar fram hårfönen? 🙂

Om mobilen inte fungerar, hur får du tag i någon?
Via Messenger på datorn, där finns de flesta!

Vad gör du om du inte hittar något i en butik och ingen personal finns i närheten?
Letar vidare, jag är envis 🙂 Eller så letar jag reda på personal. I värsta fall så går jag hem utan varan och mailar sedan butiken.

Om du gick vilse i en skog utan karta eller kompass, skulle du kunna hitta ut?
Antagligen inte!
Lustigt, för jag ser precis en serie på Discovery+, Naked and Afraid. Den handlar om två främlingar, en man och en kvinna, som är strandade på en öde ö utan varken mat, vatten eller kläder. Sitter alltid och funderar på hur jag hade klarat av samma situation. Troligtvis inte alls…

 

Var med hos Elisa du också >>>

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
12 kommentarer
 1. Svara

  Robert W

  19 februari 2021

  Det är nog oftast lättare att leta rätt på personal än att planlöst irra omkring och leta efter varan.

  • Svara

   Saija

   21 februari 2021

   Sant, men man kanske lär sig nåt av att leta? 🙂

 2. Svara

  Carita Liljendahl

  19 februari 2021

  Att vara naken och ensam, utan vatten och mat på främmande plats… nej fy, det skulle vara tufft!

  • Svara

   Saija

   21 februari 2021

   Ja verkligen, och alla insekter! De blir totalt sönderbitna, över HELA kroppen. Usch!

 3. Svara

  Karoleen

  19 februari 2021

  Låter som ett intressant program, jag tycker det känns väldigt svårt att klara sig själv. Sen tycker jag att det låter ganska dumt att man måste vara naken, för det är väl inte jätteofta man hamnar på en öde ö, utan kläder, men vad vet jag 😉 Jag tänker att man har väl alltid något på sig… Men det är ju en tv-serie!

  • Svara

   Saija

   21 februari 2021

   Haha nää jag har funderat lite på varför de är nakna och jag tror dels att det (såklart) känns mer utlämnande, och dels så “ska” de frysa/svettas osv beroende på vädret. Men galet när de sover utomhus i 9-13 grader OCH regn, då tycker man synd om dem!

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  19 februari 2021

  det brukar gå att plocka ihop något att äta. ägg finns i regel hemma. i staden finns ju alltid någon att fråga om en gått vilse. det finns det inte i skogen. men jag tror ändå att jag hittar bättre i skogen

  • Svara

   Saija

   21 februari 2021

   Jag tror att jag tycker att allt i skogen ser likadant ut så jag skulle nog gå vilse på en gång! 🙂

 5. Svara

  mamma

  19 februari 2021

  Själv ser jag fram emot att se Robinson i svensk tappning inspelad i Norrland!

  • Svara

   Saija

   21 februari 2021

   Ja det ska bli spännande 🙂

 6. Svara

  Geddfish

  19 februari 2021

  Ja, man får ta skeden i vacker hand och göra det bästa!
  När jag var yngre kanske det hade varit kul att ha strandat på en ö tillsammans med en man, men – inte NU!
  Ordning och reda, pengar på freda!

  • Svara

   Saija

   21 februari 2021

   Haha jaa jag känner lite samma, förr kanske men inte nu, nu är jag alldeles för bekväm 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 92
 • 749
 • 429 973
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök