Familjens nya favoritrecept
Vi har hittat en ny favoriträtt!
Ganska enkel, går att variera och sååå god! Testa vettja!
Jag följde inte alla angivna mått i receptet utan “körde mest på känn”. Vill man ha lite starkare gryta har man i mer sambal oelek, vill man ha det vattnigare har man i lite vatten… ja man får helt enkelt testa sig fram. Men ni kan nog inte misslyckas!
Ingredienser för 4 port
600 g fläskfilè
2 pkt bacon
1 röd lök
1 liten creme fraiche
3-4 dl vispgrädde
1/2 köttbuljongtärning
2-3 msk soja
2 tsk tomatpurè
1 1/2 tsk sambal oelek
Salt
Svatpeppar
Matlagningsmjöl
(vatten)
Gör så här
Strimla filèn och skär baconet i smala bitar, hacka rödlöken smått.
Fräs upp filèn i smör och flytta sedan över den på en tallrik. Fräs sen bacon och till sist löken i baconfettet.
Blanda ihop allt och strö lite matlagningsmjöl över, rör om. Häll på resten och krydda. Låt småputtra en stund.
Servera med pasta och en sallad.
Tips
Jag tror att det kan vara gott med strimlade bitar av soltorkade tomater i, och kanske svamp.
Jag tror också att rätten är god tillsammans med både potatis och ris.
Har ni några bra, enkla och prisvärda vardagsmatsrecept? Vad äter ni i veckorna?
Meekatt
Ja, det HÄR ska ju lagas! Ser supergott ut! Vi behöver verkligen lite nya recept här så tack! Ditt senaste har väl lagats sådär en…250 gånger?! Hahaha
Gjorde ju ny design på bloggen – nu funkar inget! Hjälp!! Vad fan skulle jag på det och pilla!?
Gabriella
Ser supergott ut.Brukar göra något liknande med kyckling.Ska prova med fläskfile!
mamma
Kul att ni testar nytt, som du förstår så funkar det inte med en massa grädde här…men imorgon ska det bli en fläskfilegryta med kokosmjölk light, hihi Hur mår du idag? Funkade kycklingrätten? Pöss
Bubbel
Ser smarrigt ut så det ska testas!:) Vi äter mest husmanskost hemma hos oss och lägger ibland ut recept på bloggen…kram
catja
enkel vardagsrätt (som också passar som bjudrätt) som går fort: Lägg tinad och avrunnen hel bladspenat i en form. Råa laxfiléer ovanpå. Blanda Kavli kräftost med en liten burk creme fraiche och någon dl grädde, salt och citronpeppar. Häll över firren. Grädda i ugn 20-30 min i 200 grader. Servera kokt potatis till. Sallad. Vill man, om man bjuder det som festmat, kan man strö lite kräftstjärtar ovanpå strax före servering.
Saija
Tusen tack! Vi har en hel lax i frysen som jag inte visste vad vi skulle göra med!
Då kan jag alltså bara skiva laxen när den är tinad?
Spännande! 🙂
catja
Jag brukar køra filéer men det kan man sækert gøra. 🙂 SKITGOTT! Lycka till!