Vardagsliv

Få ut mesta möjliga av livet

Av
den
3 mars 2019

Så snart som du föds så tickar klockan mot tiden då du åter blir till jord. Det kan låta trist men så är det ju. Ingen vet hur lång tid det är kvar tills jordelivet är över, men över kommer det att vara. Med tanke på detta så är det verkligen inte så dumt att göra det mesta möjliga av livet.

Om du är övertygad om att döden är motsatsen till livet som du lever nu så kan det vara klokt att börja lägga lite mer fokus på det som får dig att må bra.

Ät gott och lev väl
Vem har inte nostalgiska godisminnen från barndomen? Det räcker kanske med att se påsen på ett favoritgodis för att du ska komma i viss stämning.
Mat är så mycket mer än näring. Vi äter mer flera olika sinnen, och vissa aktiviteter hör ihop med viss mat. För att få ut mesta möjliga av livet så gäller det att verkligen njuta av maten som är en så fantastisk gåva.

Lägg ner lite mer tid på att välja ut det du äter. Servera även vardagsrätter på ett sätt som får dig att känna dig som en kunglighet eller som på semester. Samma kaffe blir så mycket lyxigare då det serveras i en finare kopp.
Vi har alla olika smak och tycke. Kanske tillhör du de som tycker att drycken blir bättre i ett gigantiskt glas, kanske menar du att det smakar bättre då det finns ett lent handtag att hålla i.

För att leva väl så kan du givetvis inte äta vad som helst. Då kan det vara en fördel om det räcker för dig med att se på påsen med godiset för att bli på gott humör. Men numera så finns det gott om kunskap om hur man kan äta gott och ändå leva väl. Det är ju inte så att man måste sluta äta allt sött för att socker döms ut som farligt.

Upplev världen
Det är lättare än någonsin att uppleva världen. Idag kan du på några timmar befinna dig i ett annat land där klimatet skiljer sig rejält från det svenska. Det finns enklare turistresor där du enbart njuter av varmare väder, lagom mycket kultur och samvaro med familj och vänner. Och så finns det studieresor där en guide kommer att förklara för dig vad som hänt på plats och hur det har påverkat världen.

Om du inte har råd med flygresor så kan du ta dig ut i världen virtuellt. Omnimax-filmer är häftiga upplevelser som gör det möjligt för dig att rent virtuellt besöka platser på jorden som ingen vanlig resa kan ta dig till.

Fundera på vad du gillar
För att få ut mesta möjliga av livet så gäller det att du inser vad som är viktigast för dig och vad du gillar. Det är först när du har någon form av bucket list som du kan börja ta till vara på tiden och jobba mot ett mål. Vänta inte med att beta av listan. Gör det du kan redan idag, imorgon kan det vara över!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 34
  • 741
  • 429 297
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök