Djurliv

Ett lugnt nytt år med rädd vovve

Av
den
1 januari 2018

Paulina och jag firade en lugn nyårskväll tillsammans med Daniel. Eftersom han är så rädd för fyrverkerier så skulle jag aldrig ha hjärta att lämna honom ensam hemma på nyår.
Vi tillbringade kvällen och halva natten i soffan tillsammans med honom. Första delen av kvällen var ganska jobbig för honom men jag tror att han vande sig lite och märkte att vi inte brydde oss så han var faktiskt hyfsat lugn vid tolvslaget vilket var skönt.

Grannarna hade fest och när det väl började bli lite lugnt med elefantfötterna och musiken ovanför så kom väl den andra grannens löpande katt till vår altan och skrek. Jag kan säga att det var längesen jag var uppe så sent, somnade nog inte förrän efter halv tre inatt.

Jag hade en ganska jobbig kväll igår och jag hade flera känningar av ångestattacker. Det var länge sen sist så det kom lite som en överraskning, en tråkig sådan.
Jag har som tur är kommit på ett eget sätt att andas mig ur dem samtidigt som jag blockerar mina jobbiga tankar. Kom på att det inte är så konstigt att jag är som jag är, jag kan ju aldrig riktigt tillåta mig att känna, inte om det ska bli så här. Då blir man till slut en mästare på att dölja känslor och att sätta på sig den glada välmående masken.
Vaknade med huvudvärk idag och den har hängt i hela dagen och för första gången på länge får jag proppa i mig migränmedicin.

Känner mig less, deppig, utan egentlig orsak.
Eller jo förresten, det finns nog ett ton orsaker, men det är liksom samma som alltid så jag vet inte varför det känns extra jobbigt just nu.
Jag vet ju av erfarenhet att det brukar vända, mitt berg- och dalbaneliv ni vet, så jag härdar väl helt enkelt ut tills att det börjar lätta.

Annars har jag haft en lugn och skön första dag på året. Städat lite och varit och handlat men mest suttit i soffan med datorn i knät och kaffekoppen bredvid.

Känner mig ensam… Jag som var så nöjd med min ensamhet för bara ett par veckor sedan…?
Jag vet inte, kanske har det att göra med alla “lyckliga foton” man blivit matad med hela jul- och nyår på sociala medier. De påverkar nog mer än vad man tror, undermedvetet.

Har ni haft ett roligt nytt år? Bakis idag? Det är jag iallafall glad att jag slipper!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Karin

  1 januari 2018

  Ett lugnt nyår här. P och jag var ensamma.
  Vi åt en god trerättersmiddag, spelade bingolotto(!) det gör vi bara på uppesittarkväll i vanliga fall.
  Skålade på tolvslaget och lag oss runt 1-snåret 😊
  Inte bakis idag, men trött (som vanligt).
  Kram från mig

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 156
 • 950
 • 430 604
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök