Vardagsliv

En sån dag…

Av
den
30 maj 2017

En sån dag då det mesta bara känns skit och jag vet inte ens i vilken ände jag ska börja nysta i allt. Jag vill ha förändring men jag vet inte hur och även om jag visste hur så vet jag inte hur jag ska nå dit.

Tankarna är så många och jag får ingen ro i kroppen.

Jag försöker strukturera och planera men det går inget vidare för när det är jobbigt är det så himla mycket lättare att skjuta upp det istället.
Allt känns så överväldigande… så tufft, och så värdelöst.

Jag vet inte ens hur jag ska sätta ord på allt men jag behöver nog det, för att få det ur mig. Jag är så jäkla bra på att visa upp en glad fasad, låtsas vara glad, låtsas må bra, framförallt för att inte de i min närmaste omgivning ska må dåligt över mitt mående. Ibland är det bra att låtsas, att “rycka upp sig”, men ibland är det bara tungt.

Det är så himla mycket som börjar komma ikapp nu. De senaste 6 årens berg- och dalbana i livet. Kaoset som varit på alla möjliga plan. Nu har det lugnat sig något men det är också då som man har tid att tänka, reflektera och framförallt KÄNNA. Och det är det där med att känna som är det jobbiga.

Jag har alltid varit behövd. Jag har alltid haft 3 barn att tänka på och ta hand om.
Nu är min yngsta vuxen och ingen behöver mig längre, på samma sätt, och det känns konstigt. Vem är jag nu?
Och har jag ingen att ta hand om så skaffar jag mig det, tydligen.
Jo, jag kan se mina egna mönster, mina brister, och jag kan analysera om varför jag gör som jag gör… Men därifrån till att förändra mig… det är tydligen inte lika lätt.

Och det finns så himla mycket som jag vill förändra att jag inte vet i vilken ände jag ska börja.

Och så regnar det också… Passar mitt humör…

 

 

 

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  30 maj 2017

  Känner så jäkla väl igen mig i det där om att känna sig behövd.
  Jag fick ju också barn tidigt, och mitt liv som mamma till fyra barn har jag älskat från dag 1.
  Tanken som kom när alla hade flyttar, vem är Jag när Jag inte är mamma på “heltid” längre?
  Givetvis är jag fortfarande mamma och jag finns fortfarande till hands för de när de behöver mig, men der blev ändå en tomhet.
  Nu älskar jag att vara farmor, lite jobbigt dock att de två äldsta barnbarnen delvis har varannan vecka-boende, och att de (när det är pappavecka) inte bor så jättenära oss längre, så från att ha umgåtts med dem flera ggr i veckan, till en eller två ggr varannan vecka, är också skitjobbigt.
  Hmm, min kommentar blev ju inte direkt nåt peptalk…
  Kramar ❤️

 2. Svara

  mamma

  31 maj 2017

  <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 91
 • 749
 • 429 960
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök