Kattliv

En kattunges dagbok

Av
den
30 januari 2021

Det här med att vara kattunge hos matte Saija är spännande!

Jag har vuxit jättemycket och nu har jag nog utforskat alla skrymslen i mitt nya hem.
Jag har även hunnit ramla ner i toaletten, bli inlåst i garderoben och bränna mig på en spisplatta

– Gomorron mamma!

– Glöm att du får ha dina sladdar ifred, de ska jag käka upp!
– Spännande, vad är det där vita bubbliga för nåt?

– Jaha, ska du jobba? Ja då sätter jag mig här och håller utkik efter fåglar så länge då… Hinner ta en liten tupplur också.

– Mamma har rast så vi passar på att mysa en stund. När hon ska jobba igen lägger jag mig och vilar en stund i min pöl i klätterträdet.

– Jag är i sjunde himlen! Mamma har fått hem en leverans från Zooplus och paketet innehöll bara en massa gott och kul till lilla mig!

– Mamma fikar och jag snor hennes skinkbit, inte behöver hon ha så mycket skinka själv?

– Tittar på när mamma gör rent min toalett. Hon klagar på att jag skvätter sand överallt så nu har hon köpt mig en konstig toalett som ser ut som ett hus. Det satt någon konstig lucka där också men den gillade jag inte så den tog hon tack och lov bort!

– Min lillasyster kommer på besök. Jag gillar att ligga i hennes vagn, sååå mjukt och skönt! Och jag måste visa mig så att inte lillasyster får all uppmärksamhet själv!

– Mamma bjussar på lite äggula, det ska visst vara bra för pälsen? Inte vet jag men gott är det!

– Efter maten måste man tvätta sig noggrant 

– Nu blev jag trött igen. Dags för en tupplur.

– Kutar runt som en galning och är allmänt jobbig så att mamma ska fatta att hon måste roa mig. Till sist fattar hon och vi leker i mitt klösträd.

– Gääsp, det börjar bli sent och jag myser med mamma när hon glor på en serie innan läggdags.

– Ibland tror min mamma att hon är rolig. Jag tror det iallafall för hon skrattar så när hon tar kort på mig?

Tack för att du följde med min en dag, och tack mamma för att jag fick vara gäst i din blogg!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  30 januari 2021

  Hej Sushi, momi kallas jag av alla ungjävlar, så du får ingå i den gruppen du med. Dödade du skinkan? Det måste man göra innan m,an äter upp den. Först leker man lite med den, kastar den i luften o så, sen hugger man tag i skinknacken o biter…hälsar momis gamla katter Torsten och Astrid…

  • Svara

   Saija

   30 januari 2021

   Sushi: Hej Momi. Ja du må tro att jag dödade skinkan! Jag högg den med både tänder och klor och jag kastade den i luften flera gånger så den stendog! Sen åt jag upp den, mums! Hoppas att min mamma äter skinka fler gånger för då är jag beredd!
   Hälsa tillbaks *mjauuu*

 2. Svara

  ejmis

  1 februari 2021

  Katter är underbara djur, jag är så glad över att mina trivs i lägenheten nu när jag flyttat från skogen.
  Jag har lyckats tappa bort ditt lösen igen, om du vill får du gärna maila mig.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 192
 • 894
 • 431 718
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök