Livet som farmor och mormor Mat, Bak & Recept Vardagsliv

En dag vid spisen och barnbarnsbesök

Av
den
30 december 2018

Igår vaknade jag tidigt igen så redan klockan halv tio stod jag vid spisen och började laga lövbiffsgryta. Den skulle ju puttra på spisen ett antal timmar.

Sen gav jag mig på att laga tacopiroger på färdiga pizzakit. Det var kladdigt och lite bökigt men det färdiga resultatet blev gott, speciellt att doppa i gräddfil.

Som om inte det vore nog så fick Paulina och jag för oss att laga eget fika tills Vanessa, hennes mamma och lillebror skulle komma så vi gick ner till Lidl och köpte ingredienser till kokosrutor. Eller kärleksmums? Kärt barn har många namn…

Sen kom Demirka, Vanessa och Vincent och jag hade förutom kokosrutorna dukat fram salta kex, mögelost och päron. Gissa vad som gick åt först?
Vi fikade och sen fick barnen öppna sina julklappar. Vincent fick ett set med bilar och Vanessa fick spelet “Diamanten”, blåspennor, en pyjamas och ritpyssel.
Vi satt bra länge och målade med blåspennorna och Vincent dekorerade vårt bord, haha!

När de åkte hemåt tog jag ett bad, sen fortsatte vi kika på en serie och så premiärspelade vi det nya spelet, jag, Paulina och Olivia. Vad länge sen det var jag spelade Diamanten!
Men nu kan jag reglerna tills Vanessa kommer nästa gång!

Idag har vi haft en ganska lugn och skön dag här hemma. Vi lagade skinkgryta med grönpeppar till middag och det var ett perfekt sätt att bli av med den sista biten julskinka på men i övrigt så var den inte så god som jag hade önskat. Det blev ett gäng matlådor iallafall som ligger i frysen och väntar.

Jag sågade till tvättställsskåpet så att det går att skjuta in lite till, vi hjälptes åt att färga håret på varandra, vi har sett några avsnitt av The Haunting of Hill House så nu har vi bara sista avsnittet kvar, och så har vi varit ute och gått ett gäng gånger.
Nu är det mörkt igen och snart kväll, dagarna lyckas gå i en rasande takt trots ledigheten.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  30 december 2018

  Blåspennor? Allt hittar de på! Man blåser ju precis vart som helst, ähum, som synes…Du har ju varit jätteduktig med matlagningen! Grönpeppar är ingen favorit, inte heller rödpeppar. Kanske därför du inte heller gillade smaken.Jag ska imorgon tillaga rimmade revbensspjäll. Hittade spjäll till halva priset och googlade ett recept där de ska stekas 7 timmar i 80 grader! Sen kommer Candie imorgon bitti. Och inte blir jag frisk från förkylningen. Drygt! Pussis

  • Svara

   saija

   31 december 2018

   Haha ja precis som att man kan rita vart man vill också. Det var populärt iallafall 🙂
   Rödpeppar har jag för mig är godare än grönpeppar men kanske minns jag fel. Vad ska jag nu göra med en hel burk grönpeppar, finns det några djur som äter peppar? haha…
   Åhh det låter gott med revbensspjäll!
   Jag är inte heller helt frisk än, hostar som en galning och emellanåt känns det fortfarande som att jag får febertoppar. Förhoppningsvis är det bara inbillning för i veckan ska jag ju börja jobba.
   krya på dig! Puss <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 54
 • 1 752
 • 392 849
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök