Vardagsliv

En dag på akuten…

Av
den
18 december 2013

Inatt fick Simon sådär med andningen igen.
Han får svårt att ta djupa andetag, får ett tryck över bröstet, blir torr i munnen. Han tycker att det är fruktansvärt obehagligt och det kan jag förstå och jag som mamma vill ju självklart kolla upp så det inte är några allvarliga fel! :sick:

Så i förmiddags åkte vi in till akuten.
Efter en stunds köande tog de blodtryck, tempen och puls och efter ännu lite mer väntande tog de ett EKG som visade helt normalt.
Sen fick vi sätta oss i ett litet vänrum igen i väntan på läkaren. Efter 3 timmar tröttnade jag och åkte hem. Jag hade inte ens ätit frukost på morgonen och klockan var halv tre så jag var svimfärdig.

Vid fyratiden fick Simon äntligen träffa läkaren, som var DANSK. Simon förstod inte ett ord! Så det slutade med att Simon vart friskförklarad och fick gå hem.
Fasiken att jag inte stannade, jag skulle ha krävt mer svar.

Jag och många med mig tror att han lider av någon form av ångest. Det stämmer väl in på symtomen han har och även om han inte känner sig orolig över något specifikt så kanske det är just ångest?

Jag vet inte hur man nu ska gå vidare? Kanske ännu en tur till vårdcentralen vore på sin plats.

Imorgon ska Benjamin till lasarettet på en datortomografi och efter det ska han ta nya blodprover för att se så att hans blodvärden gått ner lite.
Jag själv ska ringa lasarettet för att boka en tid för att lämna blod för första gången! Jag är friskförklarad! :thumbsup:
Nu får jag hålla tummarna att mina vener klarar av de grova nålarna som tydligen används. Sköterskan trodde att det skulle bli problem men jag håller tummarna.

På fredag ska jag äntligen ha lillstumpan igen <3 och då ska vi gå på stan och köpa julklappar åt henne!

 

 

Taggar

16 december 2013

24 december 2013

LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Tette Merio

  19 december 2013

  Skönt att Simon blev friskförklarad, även om det såklart är frustrerande att inte få ett ordentligt svar på vad det är som gör att han får sådär. JAG tror dock att det är ångest/stressrelaterat. Har ju själv haft både panikångest och sk. förväntansångest/GAD sedan jag var 10 år gammal och ett av stressymptomen (som jag haft/har från och till genom alla år hittills) är just att man inte kan dra djupa andetag och får ont i bröstet (blir yr) och blir torr i munnen och de senare beror ju på att man drar efter luft onormalt mycket/ofta, för att försöka fylla lungorna till botten.

  Mitt enda knep för att få det att upphöra är att försöka andas lugnt och inte tillåta sig själv att andas med öppen mun – hur jobbigt det än känns att ha den stängd! För till slut har man fått rätt syrebalans igen (trycket och muntorrheten och eventuell yrsel försvinner först) och kommer i mer rätt andningsrytm. Vilket i sin tur gör en lugnare och får en att inte sådär paniskt draaaaa in för mycket luft. För det blir liksom som en ond cirkel där man annars går och drar och drar och försöker fylla hela lungan och den rörelsen i sig gör att man får ont i bröstet. Man expanderar bröstkorgen på ett onaturligt vis nämligen och gör man det under en längre period så får man ont. Till råga på andnöden. 😮 😉

  Ja hugaligen … det är inte kul med alla dessa ångestsymptom man kan få. Hoppas han kommer på något sätt att lugna sig själv, så det inte blir så plågsamt. Be honom testa “mitt” knep och se om det hjälper honom också. 🙂

  Kram till er alla!/Moster Tette.

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 31
 • 945
 • 355 849
 • 2 541
 • 8
 • 3 244
Sök