Vardagsliv

Eftersatt blogg…

Av
den
12 december 2014

Uppdatering: Har fullt upp just nu…

Påbörjade en praktik för 2 veckor sedan och det rullar på bra och jag har att göra och det känns superskoj! Hoppas bara att jag får och kan stanna kvar där även efter praktiktiden, trivs sååå bra!

 

Snart, alldeles snart, är det jul. Jag vet inte vad jag ska säga, jag kan ju inte direkt säga att jag längtar eller ser fram emot julen.
Som vanligt är det pengakris och det känns verkligen inte kul när man inte kan köpa en enda julklapp, eller knappt julmat. Benjamin får inte komma hem över jul och det blir min första jul utan honom på 18 år!
Det känns också…

Även om jag tycker om själva julstämningen så har mycket av det mysiga försvunnit med åren då barnen blivit större och ekonomin sämre. Jag VET att det inte handlar om pengar eller julklappar men, det hör liksom till ändå.

Dessutom kommer jag inte att få träffa mamma i jul och det har ju också alltid varit en tradition, att vi ses någon av juldagarna och äter tillsammans och myser.
Hon kan inte lämna katterna hemma själva och åka hit och vi kan inte åka dit av många olika anledningar. Dels så är det riktigt bökigt med bussförbindelserna dit under jul och nyår, dels så kostar det ett antal hundra för oss att åka fram och tillbaks och sen har vi problemet med Paulinas allergi och astma.
Mamma har ju hund (det brukar dock funka) men också två katter, och dessutom bor det ett helt gäng hästar ute på hennes gård och Paulina har iallafall tidigare varit superkänslig för just häst!
Visst skulle vi kunna chansa, ge henne medicin och hoppas att det funkar, men med tanke på att det är över 6 mil in till närmaste stad så törs jag inte det. Ingen av oss har bil heller och som sagt, bussar går det knappt.
Så att bli fast på landet med en astmasjuk unge är inget alternativ!
Funderade ett tag på att ta in på värdshuset men det kostar ju också…

Simon har blivit av med jobbet pga arbetsbrist men förhoppningsvis har han hittat ett nytt, jag håller alla tummarna! :thumbsup:

Benjamin får fler och fler permisar och nästa gång blir det troligtvis en obevakad permission. Det ska bli både skönt och lite oroligt, såklart…

Vädret är skit. Vi har fått en omgång med snö och det låg väl kvar i ett par dygn. Nu är det mestadels plusgrader, regn, slask och HALT! Usch!

Jag såg på bloggen att för 2 år sedan hade vi visst snö OCH -21 grader!

Så ja, livet knallar väl på… I både med- och motgångar…
Thats it!

loonapix_1413834064652938659

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  12 december 2014

  vilket av alla värdshus hade du tänkt ta in på? 😆

  • Svara

   saija

   12 december 2014

   Haha men åhhh…! Vandrarhem då 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 43
 • 804
 • 350 393
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök