Dubai 2017 Semester/Resor

Dubai – Palm Jebel Ali

Av
den
13 juni 2017

Vårt andra stopp på dagsturen – Palmen

Den berömda konstgjorda ön som är i form av en palm, Palm Jumeirah. Byggherrarna själva kallar Palm Jumeirah för världens åttonde underverk. Det är väldigt imponerande att man kan bygga en artificiell jättepalm och att folk verkligen kan bo på ön.

Denna palm är inte den enda konstgjorda ön, utan det finns ytterliggare två stycken som är under konstruktion.
Ute i Persiska viken byggs också ”The World” som är en mängd öar i form av världen. Denna ögrupp skall vara världens största byggprojekt och tänkt att locka de allra mest rika och berömda. Många är namnen på de kändisar som anses vara spekulant på en liten ö i ”världen”. Det går inte at besöka ”The world”, såvida du inte har tänkt att plocka fram den extra stora plånboken och bli ägare till en liten del av ”världen”. Vi dödliga får nöja oss med att besöka Palm Jumeirah.

 

Det här var inte ett dugg märkvärdigt att se från marken egentligen. Man ska nog se det från luften för att det ska bli riktigt häftigt men det är ju kul att ändå ha varit där.

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 76
  • 764
  • 429 470
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök