Det här var första stoppet på vår dagstripp till Dubai.

Burj al Arab, det segelformade, världsberömda och extremt lyxiga hotellet med sju stjärnor!

Burj al Arab är spektakulärt och vackert. Hotellet är 321 meter högt och format som ett segel, de klassiska fartyg som används i vattnen runt Arabiska halvön. Burj al Arab har, tack vare smart marknadsföring, blivit känt som världens första sjustjärniga hotell, trots att inget system för hotellklassificering tillåter fler än fem stjärnor.

Att bo en natt på hotellet i en av de 202 överdådiga sviterna – den minsta är på 169 kvadratmeter – kostar från cirka 11 000 svenska kronor.

Burj Al Arab Jumeirah ligger på en egen ö, och erbjuder mycket lyxiga sviter med utsikt över havet. Här finns 9 eleganta restauranger och ett storslaget spa med full service. Du kan välja att anlända till hotellet i en lyxig Rolls Royce eller i helikopter. En avkopplande upplevelse väntar på den nya terrassen som har restaurang, bar, 2 pooler och 32 lyxiga pooltält.

Sviterna har fönster från golv till tak med panoramautsikt över Persiska viken. Alla har också en iPad i 4 karats guld, gratis WiFi, en 21-tums iMac och en interaktiv HDTV med widescreen. Dockningsstation för iPhone och mediasystem från Bose ingår också.

Sky View Bar ligger 200 meter över havet och erbjuder afternoon tea och cocktails. Burj Al Arabs utmärkta fine dining-huvudrestaurang, Al Muntaha, serverar moderna europeiska rätter.

På Talise Spa kan du njuta av exklusiva behandlingar med de lyxigaste produkterna. Både damernas och herrarnas relaxavdelningar har en avkopplande pool. I spaet finns separata infinitypooler, bubbelbad och behandlingsrum med utsikt över Persiska viken. Du har även tillgång till bastur, ångbad och avsvalkningspooler.

Hotellet erbjuder gratis transfer till Wild Wadi Waterpark™, Madinat Jumeirah, Jumeirah Beach Hotel, Burj Khalifa/Dubais centrum och DIFC. På Burj Al Arab Jumeirah har du också obegränsad tillgång till vattensportern på Wild Wadi Waterpark™, som ligger 5 minuters promenad bort på andra sidan bron. Till marknaden Souk Madinat Jumeirah promenerar du på 15 minuter.

 

 

0