Film & Serier

Don’t f*k with cats

Av
den
12 januari 2020

“Tassarna bor från katterna: Nätjakten på en mördare…”

Serie: ”Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer” (säsong 1)
Skapare: Mark Lewis
Med: Deanna Thompson, John Green, m.fl.
Genre: Dokumentär, kriminalmysterium
Längd: 3 x 60 min
Distributör: Netflix


Netflix har under de senaste åren hittat ett gäng spännande, hemska och smått otroliga ämnen att göra dokumentärserier om. ”The Keepers”, ”Making a Murderer” och ”The Devil Next Door” får nu sällskap av ännu en helt otrolig historia i ”Don’t F**k with Cats”.

Det är väl ingen som har missat att filmklipp och memes på katter är bland det mest populära man kan hitta på internet? Söta, fula, klantiga, smarta, onda, pratsamma, små, stora, svarta, vita, håriga eller hårlösa… det verkar inte spela någon roll. Kärleken är till kattklippen är lika stora.

Men klipp på katter som torteras till döds? Då stiger vi in på en helt annan del av internet, där ett viralt hat kan få folk att göra nästan vad som helst för hämnd. Vilket är precis vad som händer i Don’t F**k with Cats, innan historien tar oväntad vändning till det värre.

Vi får följa ”internetveteranerna” Deanna Thompson och John Green, två vanliga människor med vanliga liv, som spenderade sina kvällar i jakten på den unge mannen som torterade kattungar till döds… och värre saker, för att sedan lägga ut klippen från det på nätet. Men genom att analysera varje minsta detalj i varje klipp, kort och ljudfil så lyckas hobbydetektiverna få fram allt mer information om mannen bakom de hemska brotten.

Det finns ingen tvekan om att det här är en dokumentär som är väldigt sevärd. Man får för övrigt inte se några av de hemska klippen eller bilderna i serien, utan man får ”enbart” se Deanna, John och några poliser se dem och reagera över hemskheterna vilket blir starkt nog.

Faktumet att förövaren i fråga verkar ha utfört brotten för att få uppmärksamhet gör däremot hela dokumentärseriens existens till lite av ett problem, vilket bland annat är varför hens namn lämnats utanför denna recension. Men det här är även något som adresseras i dokumentären och trots att gränsen är fin så kan jag inte göra annat än att rekommendera alla att ta del av Don’t F**k with Cats.

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 249
  • 1 313
  • 341 526
  • 2 541
  • 8
  • 3 244
Sök