Av
den
7 juni 2020

Under dessa 15 år som jag bloggat har jag ingen aning om hur många gånger jag skrivit just denna rubriken men många är det! Och alla rubriker handlar om samma sak – dags att börja tänka på kosten samt gå ner i vikt.

Jag HATAR verkligen detta kämpande, och att det verkar bli svårare och svårare att behålla vikten ju äldre man blir. Att jag dessutom har ett extremt stillasittande arbete gör ju inte saken bättre.

LCHF funkar för mig och det är ju egentligen ingen diet vilket jag gillar för jag vill INTE räkna kalorier, gå omkring hungrig eller leva på shakes.
Dessutom borde jag äta LCHF endast för att min kropp mår himla bra av det. Min fibrovärk blir bättre, magen mår mycket bättre (inge uppblåst), migränen och huvudvärken nästintill försvinner mm.
Jag ser faktiskt INGA nackdelar att äta LCHF.
Om jag dessutom går ner i vikt är det ju bara en bonus, just nu en bonus jag strävar efter i och för sig.

Som vanligt så har jag dåligt tålamod och jag jobbar mycket med mitt tänk. Allt behöver inte, och ska inte, ske på en gång, eftersom det aldrig blir långvarigt för min del då.
Jag måste verkligen inse att det här är en livsstil som jag mår bra av!

Ut med gammalt och in med nytt.
Inför starten gav jag bort alla matvaror med kolhydrater till Paulina och så köpte jag på mig typisk LCHF-mat. Kokosfett, grädde, kött, broccoli, kvarg mm.
Ja, bajsa måste man ju också! Haha

Jag har installerat om min smarta våg så nu synkar den till en app på telefonen. Förutom vikt räknar den ut bmi, fettprocent, hjärtslag mm och den visar till och med vädret, haha!

Däremot så måste jag även här hejda mig själv lite, det är ju så enkelt att ställa sig på den varenda dag.
Det är ju såklart jättekul att väga sig när det går bra och då blir jag peppad, men det är inte lika kul när det går åt andra hållet och då finns risken att jag fuskar, just för att jag får känslan av att “det ändå inte spelar någon roll”.
Att uppgången beror på mens struntar hjärnan i just då.

Så nu har jag bestämt mig för att endast väga mig på fredagar. Det klar i fingrarna (fötterna?) och jag vill bara tjuvkika liiiite men nej, på fredag får jag ställa mig på vågen.

Det som kan vara lite jobbigt med just LCHF är när man ska äta ute.Alternativ FINNS ju men de är ofta inte lika lockande 🙂
När jag var i Fredriksberg så åt jag en kebabsallad medan de andra smaskade pommes och pizza. Dag två blev det en schnitzel, inte helt LCHF-vänligt men betydligt bättre än en pizza.

Nu till sommaren är det perfekt att det finns glass helt utan kolhydrater!

Det här var ju lite av en miss. Vindruvor är inte ok, och finn crisp i dessa mängder är inte heller ok.
Men nu i fredags när Jenny och jag hade tjejkväll så lät jag bli vindruvorna och jag åt min ost till fröknäcke, supergott! Man lär sig längs vägen…

En stor köttbit med haricot verts och kryddsmör, mums!

Jag är ju en sån där som vill snaska på nåt på kvällarna. På dagarna har jag inga sådana behov alls, äter bara när jag är hungrig, men på kvällarna vill jag både ha nåt i handen och dessutom är jag oftast hungrigast just på kvällarna. Däremot har jag ingen ork då, speciellt inte efter jobbet, så det är inte ovanligt att min middag ser ut så här.

På sommaren är LCHF perfekt, man kan grilla massor med gott!

Jordgubbar med grädde unnar jag mig ibland, det bästa som finns på sommaren!

Så jag kämpar vidare. Fast kämpar är fel ord för det är faktiskt inget kämpande mer än att man ibland blir lockad när någon annan äter annat. Det jag saknar mest är bröd, eftersom jag inte äter ägg tycker jag att det är svårt att hitta en frukost som passar mig. Jag äter ju dessutom frukosten på jobbet i veckorna så jag kan inte ta med vad som helst. Just nu blir det kvarg med bär och några skivor finn crisp med baconost på.

Mitt socker- och godissug är faktiskt mer eller mindre helt borta!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  7 juni 2020

  Du är duktig som försöker! Enda som funkade för mig var när jag valde bort allt fett! Alltså helt tvärtom, det var ju när jag slutat röka och gick upp ännu mer i vikt…lyckades kravla ner 10 kg. men det är svårt att hitta fettfria alternativ också, och ingenting jag tänker göra om. Puss

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 155
 • 950
 • 430 600
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök