Vardagsliv

Dags att sova?

Av
den
7 januari 2012

Är det dags att gå och sova när klockan är tio i sex på morgonen? :blank:

Njä, nu känns det ju faktiskt rätt onödigt…
Snacka om att vi totalt vänt på dygnet. Nu vore det nog bäst att “dygna” för att vända tillbaks dygnet men jag tvivlar på att jag kommer att orka.

Paulina och hennes kompis M ligger och sover men pojkarna är vakna de också. Vi har allihop vänt på dygnet under jullovet.
På måndag och tisdag börjar skolorna igen, både för Jonas och barnen.

På måndag väntar ett möte i skolan, igen. Spännande att se vad de nu har att komma med!
Några veckor innan jullovet tog jag ju hem Benjamin från skolan. Jag är så innerligt trött på deras sätt att behandla oss!

Tyvärr kom inte Benjamin in på “specialskolan” (den enda i Falun) som jag sökt till så nu vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på. Och det sjukaste av allt är att INGEN vet. Inte vi, inte skolan, inte soc och inte kommunen!
Jobbigt läge!
Ja som sagt, det ska bli spännande att få höra vad skolan har för förslag.

Nähäpp, om man skulle ta och rensa lite bokmärken kanske..?

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
5 kommentarer
 1. Svara

  Bubbel

  7 januari 2012

  Ha ha ja det är lätt att falla in i nya mönster och tappa rutiner när man är ledig, det är precis likadant här hemma!;) kram

 2. Svara

  catja

  7 januari 2012

  Jag brukar alltid försöka tänka att allt ordnar sig. Plötsligt står där något för dörren. Varför kunde han inte få plats på specialskolan, var det för få platser? Funderar på vad Benjamin tycker är roligt. Gillar han att meka? Träna? Varför inte gå runt till mindre firmor och erbjuda sin hjälp gratis. Att få en slags praktik. Förklara sina problem och situation. ‘Hej, här är jag. De här problemen i bagaget men älskar bilar, träning etc. Vill ni ge mig en chans till praktik? Ibland kan det räcka att få in en fot. Kanske locka med att en arbetsförmedling eller kommun kan gå in och stötta med ett bidrag till de som kan tänka sig att ta emot honom på praktik. Kanske jag är naiv och inte helt längre vet vad som gäller hos kommun och arbetsförmedlingar. Jag har inte jobbat i landet själv på många år utan hållt mig utomlands där andra regler gäller. Ni ska se att det löser sig plötsligt även om det känns hopplöst nu. Kram

  Så tänkte jag, i början, men efter snart 2 års kämpande med skolan så har jag tappat hoppet om att allt ska ordna sig. Tyvärr!
  Av många olika anledningar fick han inte plats på specialskolan, bland annat för att det redan finns för många elever där från just B;s skola (hmm, undrar varför?) och de är väl rädda att det ska bli struligt.
  Han vill inte praktisera, tyvärr. Vi har redan fått erbjudandet från soc men det finns liksom inget som B är speciellt intresserad av. Det enda han fastnat för genom åren är datorn och ingen vill ju ha en dataspelande unge praktiserande hos sig. Dessutom behöver han högstadiebetyg och jag vet att han skulle klara det bara han får den hjälp han faktiskt är berättigad till men som tyvärr inte skolan fattar! Han går ju bara i åttan, hade han gått på gymnasiet hade det ändå varit frivilligt men nu är det ju faktiskt skolplikt. Skolan bryr sig inte det minsta, innan jul tog det 1 1/2 vecka innan skolan hörde av sig och frågade var B var, då jag varken sjukskrivit honom eller sagt till att jag skulle ta ur honom ur skolan. Det visar ju bara på hur saknad han var!

  Imorgon är det dags för möte med skolan igen. Rektor, skolsyster, skolläkare, assistent, lärare och 2 personer från soc.
  Det ska bli mycket spännande!

 3. Svara

  catja

  7 januari 2012

  ps. Härlig kattbild!!!

 4. Svara

  catja

  10 januari 2012

  Det blir svårt om han inte själv vill något det förstår jag men det får han ju ha klart för sig att något måste man göra. Då är inte dataspel inräknat. Han kan kanske få praktik i en spelbutik??? Så fort det inte kostar vederbörande något, dvs butiken, så går många med på en placering. Vet att det inte är så enkelt som det ser ut när man skriver. Ni har inte funderat att gå till tidningarna? Påvisa hur dåligt er kommun sköter sitt ansvar? Det, om något, brukar ju ta fyr. kram

 5. Svara

  Zarah-Lou

  10 januari 2012

  Vilken otrolig jobbig situation! Går ju inte ens att föreställa sig när ni hamnat mellan stolarna sådär! =(

  Älskar kattbilden dock <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 137
 • 759
 • 430 849
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök