Semester/Resor Tunisien 2014

Dag 6 – Besök i djurpark

Av
den
8 april 2014

Vaknade runt åtta till ännu en mulen dag. Kan inte släppa tankarna på djurparken Friguia, vill så gärna hitta på något. Det enda som hindrar oss är rädslan för att åka okänd taxi och själva prutningen, att bli lurade.

Vi åt frukost och tog mod till oss och gick ut på gatan och frågade första bästa taxichaffis vad han ville ha för att köra oss till djurparken. Han ville ha 80TND (ca 320 kronor) tur och retur men jag lyckades pruta ner det till 50TND genom att låtsas gå därifrån, hehe.
Så för 200 kronor fick vi åka tur och retur till djurparken medan chaffisen skulle vänta på oss utanför parken.
Skulle vi åka med Detur skulle det kosta oss 300 svenska kronor per person så det kändes som att vi gjorde ett kap ändå.

Taxituren tog ca 30 minuter genom ett skitigt Hammamet, fotade och filmade genom bilfönstret.
Väl framme blev vi avsläppta och lovade att bli upplockade två timmar senare. Betalade 10TND (40:-) var i inträde.
Såg lemurer, lejon, flamingos, sjöhästar, mungos, giraffer mm men min absoluta favorit blev ökenräven! Åhhh vill ha! <3

Parken var inte så stor och två timmar var alldeles lagom tid där. Vi hann precis gå igenom den i lugn och ro och fota en massa på vägen. Vill man stanna och äta eller fika kanske man behöver någon timme till på sig.
Vädret var varmt men ganska disigt, perfekt för att promenera omkring. Passade på att köpa med några presenter hem till hundvakterna.

Väl ute syntes inte chauffören till men en kille kom fram till oss och sa att han var på väg. Nästan 30 min senare kom han äntligen och han förklarade sig med att han haft lite trubbel med polis och maffia? Haha det kändes ju bra…
Vi hann tillbaks till hotellet lagom till lunch.

Eftermiddagen regnade bort och vi satt inne i baren och spelade kort med lekledaren Sara och snackade bort någon timme med Detur-guiden.

Efter middagen satt vi och pratade med några svenska tjejer som varit på Sahara-turen med Detur. Tydligen en häftig upplevelse.

 

DSCN7806

DSCN7367

DSCN7419

DSCN7507

DSCN7544

DSCN7606

DSCN7681

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 1
  • 1 252
  • 350 185
  • 2 541
  • 8
  • 3 246
Sök