Sardinien 2019 Semester/Resor

Dag 3 – Smaragdkusten

Av
den
20 maj 2019

Dag 3 innehöll mycket bilåkande men dagen började ganska mulet med bara 17-18 grader så det passade bra.

Slog igång GPS:en och försökte hålla oss intill Smaragdkusten men först tittade vi på “grannarnas” trädgårdar. Häftigt träd!

Vingårdar och odlingar fanns det gott om

Och berg! Och även om de flesta vägarna gick mellan bergen så fanns det ändå tunnlar på vissa ställen.

Vi letade efter stränder på GPS:en och sen bara körde vi, det är kul att utforska!
Här kommer vi fram till en av de första stränderna för dagen.

Här blåste det rejält!

Det funkar inte att gå med sandaler i sanden…

Nu började vi bli hungriga så vi letade upp en liten by och körde sakta igenom för att leta matställen. Nackdelen med lågsäsong är att mycket fortfarande är stängt.

Så himla fin utsikt nere från byn.

Vi körde vidare…

Och hamnade i nästa lilla by där vi fick i oss lite kaffe och en varsin panini, sååå gott efter att ha kört i flera timmar.

Kaffe förresten. I Italien dricker man inte kaffe som vi gör, tydligen, en kaffe för dem är en pytteliten superstark espresso. Det tog ett tag innan vi fattade att vi skulle be om Caffé Americano och då fick vi in våra små espresso och en kanna varmt vatten och sen var tanken att vi skulle hälla i det varma vattnet i espresson för att få “vanligt” kaffe. Haha!

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 160
  • 739
  • 403 024
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök