Cheezballzgratäng
Det här måste ju bara testas! 🙂
Någon av er som testat? Hur smakade det?
4 pers
600 g fläskfile
0.5 påse cheezballz
1 ask, 250 g, färska champinjoner
0.5 påse riven ost, ca 75 g
Gratängsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 burk creme fraiche med parmesan och vitlök
salt och peppar
Gör så här:
Putsa och skiva filén och banka ev. ut filéskivorna lite. Stek i stekpannan med en klick smör så att dom få fin färg. Salta och peppra!
Skiva, bryn och salta & peppra även champinjonerna.
Gratängsåsen:
Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölk och creme fraiche. Låt koka ihop tills det tjocknar. Smaka av med kryddor.
Lägg hälften av köttskivorna i en gratängform, lägg över hälften av champinjonerna och ca 3 nävar cheezballz. Häll därefter över hälften av gratängsåsen.
Sen lägger du över ytterligare ett lager med filé, champinjoner, 3 nävar cheezballz och den resterande gratängsåsen. Toppa med riven ost!
Sätt in i 200° ugnsvärme i ca 30 min.
Servera t.ex med rostade rotsaker och en god sallad.
Källa: Camillak, ursprungligen från Växelhäxans Bak & Matblogg
Maria
HAHA, nej vad läskigt!
Jätte söt blogg förresten 🙂
Saija
Ja visst!? Låter skumt med ostbollar i MAT!
Tack ska du ha 😉
Gabriella
Jag har också hört att det ska vara gott.Vi får väl pröva båda två och utvärdera resultatet sen.Men skumt verkar det verkligen! 🙂 :tongue: