Hem Ljuva Hem Vardagsliv

Byt till energisnålt och planera dina inköp

Av
den
5 mars 2018

Jag är en sån där människa som älskar att ha “ett lager” av förbrukningsvaror hemma. Du vet, schampo, tvättmedel, disksvampar, bakplåtspapper, fryspåsar, kuvert osv.

Något som jag däremot alltid saknar när det behövs är lampor!
Förut gick lamporna här hemma sönder ganska ofta men med tiden så har jag bytt ut de flesta till energisnåla lampor som håller betydligt mycket längre. Nackdelen med det är att det känns lite som att de håller för evigt, och så plötsligt går en sönder och man har inget lager att ta av.

Ett tips är att faktiskt beställa ett gäng lampor på en gång och skaffa sig ett eget litet lager. Skriv ner vad du kan tänkas behöva för typer av lampor i en lista. Det kan vara allt ifrån lampor till dina taklampor till sänglampor och mysbelysning, till ugns- och fläktbelysning. Beställ minst två av varje så kan du känna dig säker på att det finns när någon går sönder.
Jag själv ska beställa ett gäng lampor på lampornu.se

Jag är väldigt noggrann när det gäller att släcka ner när jag går hemifrån och jag tänker på elförbrukningen. Risken när man byter till energisnål belysning är att man slutar att tänka efter eftersom det drar mindre ström, men gör inte det! Fortsätt att tänk dig för, inte bara för ekonomins skull men även för miljöns skull!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 143
  • 2 467
  • 405 137
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök