Hälsa & Livsstil Vardagsliv

Bruden med konstiga problem!

Av
den
15 januari 2018

Alltså, jag är verkligen ett levande frågetecken, hela jag!

Det finns nog inte många som råkar ut för så konstiga symtom/sjukdomar/diagnoser och besvär som jag. Det känns iallafall inte så!

Allt ifrån fibromyalgi, ppp, konstig migrän, hälsporre, öronkatarr mm, kan inte ens komma på hälften här och nu. Alltid är det nåt och just nu har jag ont i foten. Så där som när man stukat den, bara det att jag inte har stukat den och dessutom sitter smärtan på helt fel ställe, den sitter på ovansidan av foten?

Efter att ha haft ont i över en vecka utan att det blir minsta lilla bättre, snarare sämre, så googlade jag (vad annars?) och jag tror att jag kan ha kommit på vad det är.
Tänkte på en annan sak, nu för tiden när de flesta googlar sina egna symptom och ofta faktiskt till och med diagnostiserar sig själva borde ju sjukvården ha mindre att göra? 🙂 Tänk vad smidigt att komma till en läkare, tala om att jag lider av detta, lös det!

Jag tror att jag har MORTONS NEUROM
Mortons neurom, syndrom eller sjukdom kallas den skada som drabbar en nerv i framfoten och som då genererar en smärta i främre delen av foten och ut mot tårna. Det kan utöver smärta även förekomma nedsatt känsel i tårna. Vanligast är att smärtan placeras mellan tå nummer tre och fyra, men ibland kan det även förekomma i andra tår. Man vet inte exakt vad det är som göra att nerven skadas, men nedsjunkna främre fotvalv som leder till ett ökat tryck på nerven tros vara en del i problematiken. Detta kan försöka behandlas med hjälp av till exempel ortopediska skoinlägg, pelotter eller fotriktiga skor.

Smärtan och/eller känselbortfallet ökar oftast vid aktivitet, och blir lite bättre vid vila. Kvinnor i medelåldern drabbas i högre utsträckning än män.

Ja nu tänker ju inte jag söka vård för detta i första taget, det gör jag aldrig, för vem har råd att ta ledigt från jobbet för att gå till VC, läkarbesöket, kanske mediciner och troligtvis hjälpmedel så som tex sulor. Inte jag!
Så jag ber en stilla bön att det mirakulöst ska försvinna av sig själv och att jag ställt fel diagnos på mig själv, haha!

Så typiskt bara….

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  Karin

  16 januari 2018

  Jag tänkte, nu skämtar du…
  Trodde du skrev om mig…
  Jag har ju också fibromyalgi, ppp, vet ej om jag har öronkatarr men jag har hörselgångseksem och div annat.
  Nu senaste dagarna har jag haft väldigt ont uppepå foten, neremot tårna, inte mot stortån utan åt andra hållet…
  Ja kanske det är så att det mesta hör ihop med den här jädrans fibron
  Kramar!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 1
 • 1 304
 • 430 699
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök