Hälsa & Livsstil

Bra start!

Av
den
7 februari 2014

Fredag = Vägning = -3 kg!

Yes! Vad bra det känns!
Det känns så skönt att mitt slit ger utdelning för jag sliter faktiskt!
Jag tycker INTE att det är kul att åka och träna, jag saknar mitt godis och jag hatar att emellanåt vara hungrig.
MEN när jag får resultat är det helt klart värt det!
Jag hoppas bara att jag den här gången ska orka hålla i det här. Jag måste, för min hälsas skull. Jag får INTE ge upp!

Jag kör ett helt eget upplägg som säkert låter helknasigt i andras öron men så länge jag trivs och det fungerar så fortsätter jag så.

Det var ju samma sak när jag slutade röka. Hur många använder IKEA och Turkisk peppar som hjälpmedel? Haha :oj: :party:

Min metod just nu är ju att räkna kalorier och jag har lagt mig på 1000 kcal om dagen och tycker att det fungerar bra. De första 2 dygnen var jobbiga men nu är det sällan jag är hungrig.
Jag äter oftast som övriga familjen, igår till exempel åt jag pannkakor (trots hemskt högt kaloriinnehåll!) men jag fick helt enkelt ta några färre än jag brukar.
Jag tycker att det är skönt att kunna äta allt! Men, äter jag något kaloririkt får jag passa mig resten av dagen.

På kvällen brukar jag unna mig en burk cola light. Jag vet att risken finns där för att jag ska bli “beroende” men det får bli ett senare problem.
Det är perfekt eftersom det mättar en del, det är gott och det duger som substitut då de andra sitter och äter onyttigheter.
Som igår kväll då de åt chips. Jag smakade inte ens… *klappar mig på axeln*

Jag vet att man inte “ska” träna för att kunna äta mer, men jag tycker inte att det är fel att träna lite extra för att kunna unna sig något ibland. Det är väl bättre det än att unna sig men inte träna? :ehum:

Imorse vägde jag mellan att ligga kvar och sova i sköna varma sängen med 2 gosiga vovvar, eller att kliva upp och sätta mig på bussen till gymmet.
Gissa vad jag valde?
Japp – gymmet! Faktiskt…
Det tog emot men… När man väl är på väg så vänder man ju inte om.
Och när man väl är där… så är det ju liksom lika bra att träna.

Efter morgonträningen (fan vad alla pensionärer är morgonpigga!) så åkte jag hem och tog ut vovvarna på en promenad, duschade och hängde lite tvätt.

Sen blev det äntligen frukost i form av kvarg blandat med lightsaft – Mums!

 

Nu ska jag göra lite nytta här vid datorn och sen ska jag ha kaffedejt med mina tjejor <3

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  7 februari 2014

  Duktiga du! Gör precis som du vill, resultaten talar ju för sig själv! Klev på vågen idag jag med o det var ingen uppmuntrande läsning, +2kg! Ja sen i höstas då…jag har inte vägt mig särskilt ofta men igår kände jag hur min termokjol stramade om midjan…inte kul alls! Men, jag har så svårt att motivera mig, i synnerhet när jag inte kommer ut på ordenltiga motionsrundor nu då underlaget är så dåligt. Jag får helt enkelt skärpa mig när våren kommer o jag kan återuppta stavpromenaderna. Stavarna jag hade är trasiga, går inte att skruva åt, så dom blir kortare och kortare när jag trycker dom i backen, men nu har jag beställt nya. Det brummar i öronen av alla rallybilar som susar omkring i skogarna, jag är gammal och bekväm av mig, skulle nästan krävas att rallyt gick mitt i byn för att jag frivilligt skulle ge mig av för att kolla…imorgon börjar ÄNTLIGEN OS på riktigt, <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 44
 • 804
 • 350 412
 • 2 541
 • 8
 • 3 246
Sök