Vaknade kvart i fyra inatt med ett ryck, det luktade starkt av brandrök!

Rusade upp ur sängen och började söka igenom lägenheten, rum för rum, men jag hittade inget. Började tro att jag bara hade drömt att det brann och att jag därför kände lukten men jag gick in till Paulina, knuffade på henne och sa: -“Du, sniffa, visst luktar det konstigt?” Hon höll med mig och klev upp och när jag öppnade dörren ut till trapphuset luktade det ännu starkare och då blev jag nästan säker på att det brann ovanför oss.

Sprang ut på altanen och även där luktade det starkt. Jag såg ingen brand någonstans men nu var jag säker på att det brann någonstans så jag ringde 112 och de berättade att det brann i Bojsen och att brandkåren redan var där. Puh!

Paulina och jag tog en promenad med Daniel för att se var det brann, var det i närheten ville man ju vara beredd ifall man skulle behöva utrymma eller så.

Vi kom bara ner till skolan strax nedanför oss och då såg vi rökpelaren.

Det var inte så långt ifrån oss det brann, bara ett par gårdar bort, men det var ingen fara för vår gård eller vårt hus.

Byggnaden är ett gammalt trähus där det för länge sen funnits både närbutik och fritidsgård. Nu var lokalerna tomma och användes som förråd.

Byggnaden ligger nästan mitt emellan två dagis, varav det ena dagiset fick hållas stängt idag pga rökskador inomhus. Alla barnen fick vistas på det andra dagiset.

Branden tilltog under tiden vi och ett gäng andra yrvakna grannar stod där ute och tittade och rökpelaren blev större och svartare. Efter en stund gav de nog upp och försökte inte längre släcka branden i huset utan koncentrerade sig på att skydda de intilliggande byggnaderna, bland annat fastighetsskötarnas garage.

Mitt foto i tidningen 😬

Artikel i DT.se

Det blev en väldigt tidig och chockartad morgon och det tog en stund innan pulsen blev normal igen!
Jag är enormt glad att det inte brann i ett bostadshus och att ingen blev skadad!

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry