Efter stadsbesöket med Benjamin så handlade vi ingredienser till en sallad och åkte hemåt med alla kassar. Väl hemma satte jag och Paulina igång att baka kokosrutor. Två plåtar blev det.

Sen gjorde jag pastasallad med pasta, ruccola, babyspenat, sallad, fetaost, kassler, stekt bacon, soltorkade tomater, oliver, röd lök och purjolök och till det gjorde jag en dressing av mosad fetaost blandat med turkisk yoghurt och vitlök.

Klockan fyra blev vi upplockade av Mia och Molly och så åkte vi till Lilltorpet för att titta på djuren vid Harmsarvet.

Harmsarvets bergsmansgård
Harmsarvet är en privatägd gård med anor från 1600-talet som en betydelsefull gård för dåtidens bergsmän.
Det kulturhistoriska landskapet som omger gården är ovanligt välbevarat. Här finns ett, sedan 1700 -talet, oförändrat odlingslandskap, slaggvarp och spår av gamla hyttplatser och medeltida vattenvägar. En kulturhistorisk vandringsled finns utmärkt i omgivningarna och förbi gården. Karta/brochyr finns på turistbyrån och vid gårdens grind. Falu Kommun och Falu Naturskola arrenderar delar av gården och driver den som ett pedagogiskt museijordbruk.Syftet är att Faluns elever ska få uppleva och delta i gårdens arbete men även övriga falubor. Här blir det lättare att förstå naturens kretslopp och ett hållbart brukande av jordens resurser. På Harmsarvets Bergsmansgård ansvarar Helge Sonntag för driften av jordbruket. Även allmänheten är välkomna att njuta av Harmsarvets fina miljö, främst under skolloven. När grindarna är öppna är också fä-gården öppen för besök.

En fin blomma på parkeringen

Bikupor

Bääää….

Ett nappträd

Sugga med tuppkam!

Och världens sötaste kultingar!

Knorr

Snacka om hängtuttar!

Sååå himla söta!

Bocken Bruse

Och idag har vi lärt Mia något nytt. Bocken bruse är INTE far till alla lamm! 😉

Mia tar sig ett dopp vid Lilltorpets badplats