När en liten flicka vid namn Lucy under en kurragömmalek med sina syskon tar sin tillflykt till en stor garderob hittar hon en port till en annan värld – Narnia. En kall värld täckt av snö där det alltid är vinter och aldrig julafton och där en ond häxa styr. En värld där en profetia talar om fyra barn som ska bryta den eviga vintern och inta fyra troner. Men den vita häxan Jadis är inte helt överförtjust i att överlämna sin makt utan samlar sina mörksinnade skaror…

 

 

 

[youtube]http://youtube.com/watch?v=pYcGFLgJ8Uo[/youtube]

Det här är nostalgi på hög nivå för min del!
Mamma läste Narnia-böckerna högt för mig när jag var liten och jag följde även serien på tv. Jag är Narniafrälst!
Jag älskade alla figurerna och då speciellt lejonet Aslan och jag grät floder då han dog!

Filmen är underbar och jag minns mycket, trots att det är över 20 år sedan jag läste om eller såg Narnia sist. Skådespelarna är suveräna, omgivningen makalös och animationerna toppen, men trots det får inte filmen riktigt full pott. Varför?
För att när jag såg filmen så mindes jag så mycket mer, det var massor jag saknade i filmen och jag hade önskat att den var åtminstone 3 timmar lång! 🙂

Men, om exakt 140 dagar, närmare bestämt den 2 juli har Narnia del 2 “Narnia Prins Caspian” premiär i Sverige. Gissa om jag längtar! 😛
Här kan Du läsa mer om film nummer två ->>

Några underbara bilder från filmen…