Detta är en del av Kajsons julkalender

ÅRETS BLOGG-JULKALENDER med tema ”Det perfekta livet”
Temat ”Det perfekta livet” handlar om att i varje lucka reflektera över hur en influencers liv kan se ut via de sociala kanalerna och hur verkligheten kanske egentligen är bakom ibland. Det behöver inte betyda att du ska visa upp varenda stökiga vrå, strunta i att redigera dina bilder eller gå ifrån ditt vanliga bildflöde utan snarare om att i varje lucka kanske öppna upp för läsaren att det finns fler sidor av samma mynt och våga visa en lite annorlunda vinkel av dig själv. Det kan också handla om dig som person och hur du hittar balans i livet mellan din influenceryrkesroll och dig som privatperson eller generellt hur tusan man hittar balansen i livet år 2017.

 

Mitt perfekta liv!

Nää, jag har inte ett dugg perfekt liv, vilket jag inte tror att någon egentligen har. Vi alla har våra lass att bära, något som tynger oss ibland, eller ofta, och det viktiga är inte att försöka låtsas som om man har det perfekta livet heller.

Jag tycker om ödmjukhet, att man är rädd om det fina man har, oavsett vad det är.

Mitt första spontana svar på varför mitt liv är perfekt är såklart; mina barn, min mamma och mitt barnbarn, min gosiga hund, mitt hem som jag trivs i mm.

Men jag vill tänka djupare än så och jag försöker att göra det så ofta jag kan, trots stress, värk, tidsbrist, trötthet osv.

Jag är en sån där som “tycker om” att se på hemska dokumentärer, Sofias änglar och liknande, just för att jag blir så oerhört påmind om hur bra jag ändå har det, trots allt det ovan nämnda. 
Lite som att; “Det kunde varit värre”. Förstår ni mitt tänk?

De här tankarna får jag dagligen genom mitt jobb och jag får mig en tankeställare om hur jag vill uppfattas som person.

Jag tar ju emot felanmälningar från hyresgäster på jobbet och här skiljer det sig verkligen hur människor beter sig och vad de anser om sig själva.

Jag kan i ena sekunden ta emot en felanmälan från en hyresgäst som har fel på sitt persiennsnöre, och som anser att det är akut och inte kan vänta på hjälp i 2 dagar, för han betalar minsann hyra och förväntar sig att få hjälp direkt, helst igår! Det är ett stort problem för denna person eftersom han får solen i ögonen varje morgon och därför inte kan sova och jag blir utskälld för att jag inte akut ringer en fastighetsskötare så att han får hjälp.
Nästa samtal kan handla om att kylskåpsdörren ramlat av hos en hyresgäst. Alltså hela dörren! Dörren går inte att ställa emot kylen heller eftersom dörren ska sitta en bit upp. Jag tittar i fastighetsskötarens kalender och ser att han är fullbokad i flera dagar framöver och jag överväger såklart att ringa honom för att be honom åka dit akut. Då säger personen i telefon att det är ingen fara för hon har tejpat upp dörren med silvertejp så hon kan absolut vänta i 3 dagar på hjälp! Jag frågar hur hon ska få ut mat under tiden men det är inga problem, hon tar bara av tejpen då och sätter dit ny!

Förstår ni skillnaden?

Jag har varit med om så himla mycket jobbigt i mitt liv så jag har ganska lätt för att uppskatta det lilla i livet och det önskar jag att alla kunde. Jag önskar dem inte det jobbiga men samtidigt tror jag att ju mer “skit” man varit med om, desto mer ödmjuk blir man som människa.

Vad tror du? Och varför är ditt liv perfekt för dig?

 

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika teman varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry