Tjusigt stora pupiller va!?

Jag ringde till vårdcentralen imorse och fick en tid redan halv tolv. Läkaren gjorde en snabb undersökning men frågade ut mig desto mer. Sen fick jag droppar i ögonen så att pupillerna förstorades och så kollade han med förstoringsglas i nån maskin på mina ögon, så jag inte hade något tryck bakom ögonen, men allt såg bra ut.

Hans slutsats var att jag har stressrelaterad migrän i stadie 1 som inte riktigt vill bryta ut i stadie 2.

Många migränpatienter kan ha en s k aura, en förkänning inför huvudvärksattacken. Denna föraning tros bero på att vissa av hjärnans blodkärl förändrar sig och inflammeras och förorsakar en övergående syrebrist i vissa delar av hjärnan.

Jag är alltså, och har varit, i förkänningen i över en vecka! Men det bryter liksom aldrig riktigt ut i migrän, istället är jag ständigt yr, får bortdomningar i händerna och läpparna och får synbortfall. Jag har huvudvärk, som om det låg något tungt mitt på skallen och tryckte hela tiden, men ingen migrän.

Jag kan inte ta mediciner just nu, när jag är i stadie 1, för då förvärras bara de symptomen. Migränmedicinen hjälper endast då det brytit ut i migrän.

Suck! 🙁

Läkaren tyckte att jag skulle sjukskriva mig åtminstone resten av den här veckan, för att vila, men jag förklarade att det inte går…
Så jag får kämpa på då…

Efter läkarbesöket talade han om att jag kunde bli lite snurrig och yr av dropparna i ögonen. Jo jag tackar!
Kände mig som ett fyllo hela vägen hem. Väl hemma rasade jag ner i sängen och sen sov jag i 4 (!) timmar!

Nu har Jonas kommit hem från jobbet och jag följde precis med Paulina till dansen. Hon får gå hem själv därifrån sen för alldeles strax ska jag på ännu ett möte på kontoret. Vi ska välja konferensmöbler ur IKEA-katalogen och troligen skriva kontrakt.

Jag ska ta med mig kameran, får se om jag hinner fota nåt idag.