Eller något annat kul med dina bilder!

För många år sedan, innan digitalkamerorna kom, var ett av mina största intressen att fota och framkalla och sedan sortera in bilderna i album, gärna med lite bildtext till.
Idag gör jag inte längre det. Digitalkameran kom in i min värld och jag fotar som aldrig förr men bilderna samlas på datorn och det är inte ofta man går tillbaks och tittar på gamla foton på datorn.

Känner du igen dig?

Jag har länge funderat på att göra och nu när jag vann ett presentkort hos Fotoklok tog det inte många timmar innan min första fotobok var klar!

Jag hade redan bestämt mig för hur min bok skulle bli. En bloggdagbok!
En blandning mellan foton och blogginlägg.
Ett riktigt kul sätt att summera ett år på (Eller kanske en speciell händelse? Möjligheterna är oanade!) och det ska bli så skoj när min samling börjar bli klar och står här hemma i bokhyllan.
Jag kan enkelt bläddra tillbaks i tiden, barn och barnbarn kan titta och till och med gästerna kan få sig en smygkik in i vårt liv. 🙂

Jag har faktiskt tänkt att jag ska göra fotoböcker bakåt i tiden, lika länge som jag bloggat, alltså ungefär 10 år.
Men även framåt i tiden såklart!

 

Så här enkelt skapade jag min fotobok hos Fotoklok

Jag laddade ner Fotokloks programvara, öppnade den och valde vilken typ av bok jag ville skapa.
Här har du en hel del att välja på, olika storlekar, spiralbindning, mjuk pärm, hård pärm etc.

 

Programmet är verkligen lättarbetat och håller du musen över knapparna/ikonerna i programmet så får du små förklaringar. Mycket pedagogiskt upplagt!
Du ser alla dina skapade sidor i en lista högst upp i programmet och du kan alltid gå tillbaks och lägga till eller ändra.

På höger sida har du en meny där du kan välja på massor av färdiga mallar, bakgrunder, cliparts, former mm. Ett enkelt sätt att få fart på byggandet av sin bok!

Du behöver inte göra klart boken på en och samma dag utan du kan alltid spara den och fortsätta när du känner för det.

När du är nöjd och vill skicka in boken för tryck sker allt enkelt genom programmet och du får förhandsgranska och godkänna din bok innan den trycks.

Leveransen gick riktigt fort och efter 3 dagar hade jag min fotobok i brevlådan och jag är sååå himla nöjd! :thumbsup:

 

Så här blev min bok

Det här var verkligen superkul, både att skapa boken och att få se den i tryckt form! Gör en fotobok du med, du kommer INTE att ångra dig!

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry