Imorse när jag gick på min “växtrunda” på altan såg jag dem, bladlössen! Små svarta äckel som sitter i klungor på några av mina växter.

Äckligt!

Nu har jag Googlat på hur jag ska få bort dem. Såpavatten, T-sprit och så vidare.
Jag är pank och har ingen såpa (funkar yes tro?) men däremot tänkte jag testa med fimpvatten. Som tur är så är det ju inga växter vi ska äta utan bara blommor, men som jag har kämpat och väntat på att mina fröer och lökar ska växa upp så känns det ledsamt om de ska bli förstörda av lössen.

Någon som har andra tips på vad jag kan göra för att bli av med dem?
Det är svarta bladlöss och de sitter speciellt på min kaktusdahlia och krasse. Krassen kan jag slänga men dahlian har äntligen vuxit till sig och blivit en meter hög så den vill jag rädda!
Bara de inte sprider sig till de andra växterna också!

På fredag ska jag ut och leta gift men tills dess, vad göra? Spraya med fimpvatten?

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry