Vardagsliv

Blodmåne, serietittande och massor med sömn

Av
den
28 juli 2018

Igår kväll var det  århundradets längsta månförmörkelse och den kommer syntes rakt över Sverige. Även Mars lyste starkt eftersom planeten inte har varit så nära jorden på femton år.

Den totala månförmörkelsen, eller blodmånen som den också kallas, har inte alltid varit så populär eftersom den röda färgen länge ansågs vara ett varsel om hemska händelser. Men numera vet vi att fenomenet uppstår när jorden hamnar mellan månen och solen och månen går in i jordens skugga. På månen blir det å andra sidan solförmörkelse, där solen syns som en röd kant runt jorden och det är detta röda ljus som färgar månen röd.

 Blodmånen i Luzern, Schweiz.

Jag gick ut och gick en stund med Daniel vid halvelva-tiden men inte såg jag någon måne 😒
Men så gick jag runt i ett bostadsområde också, och jag tror att den precis var på väg upp då så jag borde ha stått på en bättre utkiksplats. Men det finns ju tusentals bilder på nätet att titta på.


På jobbet igår höll vi på att avlida på riktigt! Ventilationen i stora delar av Kupolen la av! 😩😩😩
Att sitta på ett kontor fullt med folk och MASSOR med datorer som alstrar värme då.. Det är inte ett dugg kul och syret tog verkligen slut.

Kom hem till ett helt gäng matkassar.
Alltså Ica Maxis hemkörning är verkligen sååå himla bra. För mig utan bil och körkort är det guld värt!

Paulinas kompis kom förbi och de förfestade här en stund och gjorde sig klara innan de drog iväg på fest.

Och här satt jag, alldeles ensam hemma. Jättekonstigt, haha, jag är verkligen inte van! 
Jag fixade dipp med morötter, la mig bekvämt i soffan och slog på några fler avsnitt av “Lie to me”. Skönt med en lugn kväll!

Daniel saknar sin matte så mycket att han ligger ensam i hennes säng och väntar….

Idag har vi inga planer alls. Jag tog mig en sovmorgon ända till tio – så himla skönt!
Jag väntar in regnet och åskan och hoppas på rejält av både och!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  28 juli 2018

  http://www.susajt.se/ där har du bästa fotot enligt mig. Min bloggkompis som var här i början av sommaren, hon som är född här i Fredriksberg! Helt otrolig fotograf…Skånegrannen har kommit med en massa ungar, suck, himla liv och tjatter, jag är inte van! Är ju tvungen att ha öppen altandörr, annars dör man trots att det regnat ochs kvätt lite idag. Några åskknallar kom också o plötsligt var Blinka putsväck! letade som en galning, hon satt o tryckte vid toastolen i badrummet, nawwwww skakade och vibrerade…Jag åt också morötter, utan dipp. Har käkat nudelsoppa fyra dagar, vad säger du om det? En portion räcker två dagar om man har i lite grönsaker o korv. Bra fantasi va? Fan att det ska vara så långt till dig/PUSS

  • Svara

   saija

   29 juli 2018

   Ja det var verkligen ett fint foto!
   Jag vaknade till åska och spöregn nu, sååå härligt! Luften går att andas igen. 🙂
   Puss

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 132
 • 950
 • 430 536
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök