Djurliv

Blinka lilla stjärna 2006-2020

Av
den
27 januari 2020

I lördags fick Blinka somna in efter en tids sjukdom. ❤

Fina lilla Blinka som jag fött upp, som jag hjälpte till världen 2006. Hon bodde hos oss ett tag men sedan flyttade hon hem till min mamma och jag tog bara hem henne för att gå en lydnadskurs ett par veckor samt då hon fick valpar.
Att låta djuren somna in när de blivit så gamla att de inte längre orkar eller när de blivit obotligt sjuka, är bland det svåraste steget man kan ta. Jag saknar fortfarande Maxi oerhört mycket trots att det gått 3 år sedan han fick somna.
Men det hör också till uppgiften att vara matte eller husse, att vi kan se och känna när det är dags.

Jag känner så med mamma som mist sin allra bästa vän. 😢💓

Och eftersom min och Paulinas situation är som den är nu med långa arbetsdagar då vi är hemifrån så känner vi att vår lilla Daniel skulle ha det så mycket bättre hos min mamma. Där får han sällskap i stort sett hela dagarna, både av mamma som är pensionär samt av två kattkompisar, och han får komma ut ordentligt, han som älskar att vara ute och traska!
Paulinas astma och allergi har även blivit värre så vi har haft funderingar på att låta Daniel flytta ett längre tag, men det är svårt, han är ju vår lilla bebis, vår plutt. Men vi har även insett att vi är egoistiska, att vi har honom kvar bara för vår egen skull, och det är inte schysst mot honom.

Och eftersom vi flyttar i helgen och det blir stökigt för honom så passar det bra att även han får flytta i samma veva. Det känns jobbigt och det kommer att bli enormt tomt men samtidigt känns det jättebra att han får bo hos mamma, hos någon jag känner och litar på och där jag vet att Daniel kommer att stormtrivas!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
12 kommentarer
 1. Svara

  mamma

  27 januari 2020

  😍 Tack för förtroendet, jag ska ta lika väl hand om honom som om Blinka <3

  • Svara

   Saija

   28 januari 2020

   Det vet jag att du kommer att göra <3

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  27 januari 2020

  Vilken fin liten kille. Han får det fint hos Paula.

  • Svara

   Saija

   28 januari 2020

   Ja det tror jag med! 🙂

 3. Svara

  justina segermark

  27 januari 2020

  Jag är helt övertygad om att han får det superbra hos Paula Känner henne mycket väl Har ju bott i Fredriksberg Teddy träffade ju Blinka i stort sett varje dag Fina Blinka hon var ju så god & söt Men har det nog bäst där hon är nu Seger

  • Svara

   Saija

   28 januari 2020

   Det är jag också övertygad om! 🙂

  • Svara

   "LillaSyster"

   28 januari 2020

   Han kommer till det bästa djurhemmet man kan tänka =) Klart att det blir tomt, men kärleken kommer att fylla ditt hjärta eftersom du vet att både prinsen och mamma mår bra. Ett klokt och bra beslut ni tagit. Lycka till med flytten.

 4. Svara

  Mia

  28 januari 2020

  Men nu blir jag glad eller mindre ledsen kanske jag ska säga. Vilken underbar lösning för er alla! Paula älskar ju Daniel och vice versa, Daniel är ju trygg hos henne och kissarna och ni får leva i vetskapen att han har det bra, samtidigt som han finns kvar i familjen och ni kan träffa honom när ni vill! Det bästa som kunde hända i den situation som är just nu. Fantastisk lösning som kommer att bli bra 😍😍

  • Svara

   Saija

   28 januari 2020

   Ja det känns bra! Jobbigt såklart men innerst inne väldigt bra för oss alla <3

 5. Svara

  Ama de casa

  28 januari 2020

  Men så fint skrivet och vilken bra lösning! Daniel kommer att få det precis huur bra som helst tillsammans med Paula och katterna. Hoppas bara att han gillar att bli fotograferad också… ;-)Så stort av er att hitta den här lösningen. Sen får ni ju träffa Daniel hur ofta ni vill också – helt klart en win-win-situation:-)Jag blev helt klart lite tårögd när jag läste detta – glädjetårar, såklart 🙂

 6. Svara

  Ditte

  28 januari 2020

  Så fina ord om Blinka! Och vilken bra lösning detta nu blir att Daniel kan flytta hem till Paula med katterna. Så bra. Och Daniel är ju även lite hemma där.

 7. Svara

  Susjos

  29 januari 2020

  Så fina bilder på Blinka, och vilken bra lösning för Daniel att få flytta hem till Paula! Då finns han ju kvar i familjen, och får två kattkompisar också!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 22
 • 1 771
 • 432 089
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök