Vardagsliv

Bingohäng med vänner

Av
den
9 april 2019

Nej, inte Bingolotto! Det är nog det sista jag skulle bjuda hem mina vänner att spela. Eller rättare sagt, de skulle nog helt enkelt inte dyka upp. Inte ens om jag bjöd på tacos, vilket är något av min signaturmåltid och som alla tycks vara helt galna i. Idag finns det dock andra, riktigt underhållande sätt att spela bingo på. Helt fantastiskt roligt, faktiskt.

Jag har alltid tyckt att bingo har varit roligt. Som liten kommer jag ihåg hur vi ofta spelade bingo hos min låtsasfarmor och farfar. Alla nummer fanns på ett ljusblått bräde och sen fick man dra ett nummer och sen fick man lägga den träbrickan med nummer som man hade dragit på rätt plats. Sedan skulle man hitta numret på sin spelbricka och markera den. Själva spelbrickorna var av papper och ganska nötta i kanterna om jag minns rätt.

I alla fall – det var något som hände när jag var ute och surfade på nätet förra veckan och jag upptäckte en helt ny typ av bingo. Jag tänkte genast att det här måsta jag introducera till ”gänget”. Kvällen till ära fick jag fick be alla mina vänner ta med sina mobiler (vilket de alltid gör i vilket fall, men det var extra viktigt just denna kväll). Det som är så roligt med just detta spel är att det är bingo online. Och vad är det då för speciellt med detta undrar du säkert? Bingo som spel har ju funnits hur länge som helst.

Spelet bingo lanserades i Sverige 1961 och idag finns det så mycket som ett 100-tal bingohallar i vårt avlånga land. Det är, och har alltid varit ett väldigt populärt spel. Kanske för att det inte är så svårt att bemästra. Reglerna är enkla och de flesta vet exakt hur vanlig bingo går till. Som spelare ska du skaffa dig en vinnande kombination bland de nummer du har på din bingobricka. Detsamma gäller när du spelar bingo online, men det som är så härligt är att det inte är några väntetider på nätet. Du spelar med dina vänner hela tiden. Det är så klart även otroligt socialt, även fast det spelas på mobilen. Vi blev ganska högljudda får jag lov och erkänna och min granne tittade lite konstigt på mig dagen efter. Men det var det värt!

Det finns många bingosajter som numera erbjuder bingo på nätet. En av dem är https://www.casinon.se/bingo-com. Det var här jag fann mitt tycke. Jag tycker även att det var denna sidan som gav mig ett schysst välkomsterbjudande och jag fick även belöningar när jag värvade mina vänner (detta var faktiskt inget jag hade planerat, utan såg det först när vi alla var samlade – jag lovar!). En annan sak som verkligen var toppen, och lite överraskande, var att vi alla kunde använda Swish för att köpa våra bingobrickor. Jag hade inte räknat med att det skulle gå så lätt. Smidigare lösning finns nog inte. Jag ÄLSKAR bingo.

Samueles / Pixabay

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 46
  • 804
  • 350 424
  • 2 541
  • 8
  • 3 246
Sök