Vardagsliv

Besök i Riga

Av
den
30 oktober 2011

Gaaah, mina fötter!

Vi har precis kommit tillbaks till båten efter en tur i Riga.
Vilken upplevelse, haha!

Vi fick gå av båten genom bildäck pga ombyggnation och sen började vi planlöst vandra mot stan. Efter ett tag frågade vi om vägen mot marknaden och hangarerna men vi fick olika vägbeskrivningar av olika människor så vi traskade vidare lite på måfå tills vi hittade MCDonalds. Där blev det kaffe och cheeseburgare till frukost. 🙂
Gud så gott det var!

Vi gick vidare och till slut såg vi centralstationen och hangarerna.
Vad stort det var!
Och det fanns verkligen ALLT där, allt ifrån torkad fisk, kött i mängder, kläder, mössor, bärnsten, smink, smycken, parfymer, skor, godis, mat, dricka osv osv.
Jag ska visa kort sen.

Henke köpte ett par jeans och bara det är en historia i sig. De ville verkligen sälja, till vilket pris som helst. Om inte jeansen passade fick man med ett skärp. Vips – så passade dom! 🙂 haha..

På vägen tillbaks till båten smet vi in på en Pressbyrå för att köpa läsk och där sålde de alkohol. Smirnoff ice och några andra konstiga alkoholhaltiga drycker med runt 20-40% alkohol i!

Tror ni att vi fått visa pass en enda gång?
Nä!

Kändes ju nödvändigt att lägga ut 1200:- på pass, helt i onödan. Det hade känts bättre om vi iallafall fått visa dem vid ombordstigning.

Nu hoppas jag bara att pojkarna som troligtvis ränner runt i Riga, hinner till båten i tid. Inte lätt att hålla reda på tiden här med både tidsskillnad och omställning av klockorna.

Jag har stängt av min telefon, är rädd att den drar en massa pengar om jag har notifications mm på och ringer någon mig får jag betala.
Just nu sitter jag på ett cafe här på båten och här har de fritt WiFi.

Jag mår inget vidare idag. Jag drack inte speciellt mycket igår och var inte så full men trots det har jag spytt hela natten. Jag skyller på räkorna i buffen!
De var verkligen inte goda!

Vi ska troligtvis äta buffen idag med, det finns inte så mycket annat att välja på tyvärr.
De andra tyckte att den var helt ok men jag var inte alls så förtjust i den. Det fanns inte ens vanlig tacoköttfärs!

Nu ska vi boka bord på buffen och traska till taxfreen en sväng innan vi ska tillbaks till hytten för att vila/sova en stund innan maten.

Skitarg spelar mellan 01.45 och 03.45 inatt så det gäller att hålla sig vaken. 🙂

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 189
  • 1 854
  • 401 065
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök