Vardagsliv

Att samla på minnen

Av
den
17 oktober 2018

Den här månaden unnade jag mig något, något som jag längtat efter väldigt länge. Något jag egentligen inte alls hade råd att köpa just nu men som jag ändå unnade mig av flera olika anledningar.

Jag köpte mig en kamera!

När jag och exet var tillsammans köpte vi en ny kamera, en Sony a6000, och innan det köpet ägnade jag veckor åt att forska på vilken kamera som skulle passa mig. För mig är en utgift på över 5000 kronor enormt mycket pengar och självklart vill man bli så nöjd som möjligt med köpet. Och jag tar reda på ALLT, jag jämför priser, jag läser recensioner, jag ser på säkert hundratals videoklipp, jag letar upp bloggar, jämför bilder osv.
Jag var iallafall supernöjd med kameran som vi köpte men bara några månader efter köpet separerade vi och exet behöll kameran.

Sedan dess har jag önskat mig en riktig kamera igen, helst en likadan trots att det faktiskt snart gått 2 år och det kommit ut många nya varianter efter det. Men den kameran rekommenderas fortfarande av både nybörjare och erfarna fotografer och jag känner att det är en bra kamera att “växa med”.

Jag har prenumererat på annonser på just den modellen via en annonssida och plötsligt dök det upp en annons med kamerahus samt TVÅ objektiv som jag inte kunde låta bli att svara på och det slutade med att jag slog till!

Det finns flera anledningar till att jag valde att köpa den och till varför det betyder så mycket för mig att ha en riktig kamera att fota med.
Dels så har jag alltid älskat att fotografera och att utvecklas och dels är det faktiskt just det här med fotografering som skänker mig både lugn, harmoni och glädje.
Att ta med mig en termos med kaffe, kamera och hund ut i skogen på en promenad är bland det bästa som finns. Och att sen komma hem, sätta på mig myskläder, sätta mig under en filt i soffan, dricka en kopp the och redigera foton är också en del av upplevelsen.
Jag jobbar mycket och är borta många timmar varje dag och det är sällan jag hinner och prioriterar att komma ut och då är kameran jättebra. Den blir mitt sällskap och precis på samma sätt som en hund ger dig dåligt samvete om du inte går ut ofta nog så gör faktiskt kameran det också (fast den säger det inte högt). 😂

Hur som helst, vad innebar då kameraköpet, förutom en massa promenader och redigeringsnöje??
Jo det innebar, eller innebär rättare sagt, att jag lever på luft den här månaden! Och troligtvis nästa med…

Riktigt så illa är det inte, men nära inpå, för samtidigt och helt oväntat så dök det upp andra oväntade utgifter som jag inte alls hade väntat mig.

Jag vet, jag borde ha försökt spara och jag borde egentligen ha väntat men då hade jag inte  fått erbjudandet jag fick.
Hade jag haft möjlighet så hade jag lånat, iallafall en del av pengarna, av tex Sambla, för då hade jag inte behövt gå ut och fotografera med kurrande mage. 😆
Jag är inte emot att låna pengar men jag kan tycka att när det är till en sak som inte räknas som livsviktig (vilket inte en kamera gör, konstigt nog? 🤣) så ska man iallafall försöka spara ihop till en del själv innan man kanske lånar resten.

Men köpet är nu gjort och jag försöker njuta allt vad jag kan av min nya kompis och jag tror att vi har många spännande utflykter och minnen att skapa tillsammans framöver.
Jag gillar att samla på minnen och jag älskar att dokumentera det så att fler än jag kan njuta av det, dessutom så älskar jag att se tillbaks på gamla minnen.

Här kommer några foton jag tagit med den nya kameran;

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 143
  • 2 467
  • 405 146
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök