Humor, Skoj & Tänkvärt Vardagsliv

Att leva i en pandemi

Av
den
5 juni 2020

Usch vad trött jag är på denna pandemi!
Jag är inte så jättepåverkad, mer än att jag inte kan resa och åka vart jag vill och självklart måste tänka mig för precis som alla andra, och att allt är trögare och krångligare än vanligt på jobbet då många jobbar hemifrån och den mesta kontakten måste hållas via Teams eller telefon.

Men krångligt, bökigt och trist är det, för de flesta!

1. Du bör inte lämna huset, oavsett anledning. Men om du måste, så får du.

2. Ansiktsmasker är värdelösa enligt FHM, men kanske bör du ha en mask, för det kan rädda dig, och möjligen borde alla ha mask. Speciellt riskgrupper.

3. Du bör inte gå till sjukhus, om du nu inte måste gå till sjukhus, men inte om du är för sjuk.

4. Detta virus är dåligt, men ändå inte så skrämmande, eller särskilt smittsamt, förutom att det lätt sprids och leder till en global katastrof.

5. Handskar behövs inte, men ändå kanske de kan göra nytta.

6. Alla bör begränsa hur de rör sig, men det är viktigt att gå ut, utomhus och få frisk luft.

7. Det saknas egentligen inget på affärerna, men det kan vara saker som tagit slut om man går och handlar, ibland.

8. Viruset påverkar inte barn, så de kan skickas till skolan, även från smittade familjer. Och när viruset påverkar barn, så smittar barn minimalt, och det behöver man inte ta särskild hänsyn till, och det är superviktigt att barn inte umgås med riskgrupper.

9. Djur kan inte bli smittade, men katter och tigrar kan få lunginflammation av viruset.

10. Du kan gå till jobbet såvida du inte har symptom, och de som har symptom ska absolut inte gå till jobbet, och man kan smitta redan innan man får symptom, och vissa får inga symptom alls, men kan ändå smitta under en tvåveckors period, eller plocka med sig kontaktsmitta från andra utan att vara sjuk själv.

11. Det är just droppsmitta som är den värsta spridningsfaktorn. Trots detta bär vi inte munskydd och glasögon, utan får lektioner i hur man tvättar sina händer av statsministern. Att tvätta händer motverkar främst kontaktsmitta.

12. Familjer som lever ihop kan sitta tätt på uteserveringar, men hamnar i tidningen som dåliga exempel om de sitter tätt på uteserveringar. Du kan lugnt gå omkring med En vän, men om din familj som lever tillsammans står i grupp, så ser det inte bra ut.

13. Du får inte besöka äldreboenden, men det är viktigt att vi hjälps åt och åker och handlar mat och medicin åt våra äldre bekanta och släktingar, och tar hand om dem. Om man är sjuk bör man inte gå ut, såvida man inte ska gå till apoteket.

14. De som jobbar med hemtjänst och äldreboenden har sällan skyddsutrustning, och har de skyddsutrustning så är det egen mask och handskar, som inte skyddar de äldre och inte byts mellan alla olika äldre man möter. Vi ska dock till varje pris undvika att smitta äldre och andra riskgrupper.

15. Du kan beställa hem mat från restauranger som kan ha tillretts av symptomfri smittad, men bör inte handla mat och frukt och godis som inte är inplastad i butik.

16. Alla nyheter i media måste vara positiva nyheter om statens agerande, för annars riskerar man skapa splittring och polarisering i dessa kristider. Antal sjuksängar och Svensk beredskap bör inte diskuteras alls.

17. Du är trygg om du håller 1.5-2 meters avstånd till andra, men viruset kan smitta via ventilationen i hyreshus. Viruset sprids som droppsmitta…. Och kontaktsmitta… Och är möjligen luftburet… eller kanske inte luftburet.

18. Viruset kan ligga på en yta eller ett handtag och leva i upp till 2 timmar, möjligen 4 timmar, eller 6 timmar… Eller 3 dagar… om det är fuktigt så det inte torkar ut.

19. Vi räknar antal döda med hög trovärdighet och säkerhet, men vet inte hur många som är smittade, eftersom vi oftast bara testar de som är riktigt sjuka, för att få bekräftat vad de har för sjukdom. Men testar inte de som dött i sina hem och sällan de som dött på äldreboenden, så de kommer utanför statistiken.

20. Vi ska försöka begränsa oss tills viruset försvinner, men det försvinner bara om vi uppnår gruppimmunitet. Men även då kommer vi inte kunna resa hur som helst, för det kan blomma upp på fel ställen.

 

Gaaaah!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
1 kommentar
 1. Svara

  mamma

  5 juni 2020

  HAHAHAHa, precis så är det

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 180
 • 2 490
 • 403 116
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök