Semester/Resor

Att göra i Alanya

Av
den
18 april 2013

Varken jag eller Tobbe vill sitta på hotellet eller ligga på stranden hela dagarna utan vi vill ut och upptäcka så jag har Googlat lite och hittat en del vi kan tänka oss.

Off Road Safari
Det finns olika sätt att uppleva Turkiets omväxlande natur på, men om du vill komma riktigt nära och nå lite utanför de vanliga vägarna, kanske en jeepsafari är rätt val för dig?
Turkiet består av höga berg, skogar, dalar och floder och utanför turistorterna har man större möjlighet att uppleva det riktiga Turkiet och dess natur och människor. Stora delar av Turkiets befolkning är fortfarande lantbrukare och bor på landet eller i bergen. Med jeepen kan vi ta oss till orörda platser, dit man annars inte når.
Efter upphämtning från hotellen får vi en gemensam säkerhetsgenomgång och information om dagen innan vi åker ut i naturen med jeep. Vi har med oss en guide under dagen som berättar mer om platserna vi besöker.
Under dagen blir det även tid för gemensam turkisk lunch ute på landsbygden, och glöm inte badkläder för ett svalkande dopp i floden!

 

Kom ihåg!
Bekväma skor, pengar, kamera, badkläder, hatt och solkräm.

Ca 390:-/pers

Bergsfloden Dim Çay
Idylliska Dim Çay, en bergsflod med kallt svalkande vatten, är perfekt för ett dopp under de heta sommarmånaderna.
Det svala, klara vattnet i floden Dim Çay kommer från Taurusbergens snötäckta toppar. Vid Dim Çay är tempot lugnt och behagligt och vi njuter av det fina vädret och den vackra naturen, precis som turkarna själva gärna gör. Den här dagen handlar om sol och bad för hela familjen! Här finns en rutschkana för barnen och gott om plats för både lek och avslappning.

Kom ihåg!
Bekväma skor, pengar, kamera, badkläder, hatt och solkräm.

Ca 300:-/pers

Green Canyon
Båttur i fantastiska omgivningar.
Följ med på en avkopplande dag till Green Canyon, vi besöker Oymapinardammen som är en konstgjord sjö. Här får du uppleva den vackra naturen och tystnaden på nära håll.
Oymapinardammen byggdes mellan 1972 och 1984. Dammen är byggd som en båge och är 185 meter hög, 180 meter djup och 7 km lång. Resultatet är en fridfull sjö med smaragdgrönt vatten omgiven av gröna bergssluttningar.
Efter bussresan till Oymapinardammen, tar vi oss med båt till Green Canyon Restaurant. Här äter vi lunch tillsammans med en fantastisk utsikt över sjön.
Eftermiddagen fortsätter men en lugn och skön båttur på den konstgjorda sjön. Ta gärna med dig badkläder då vi även kommer stanna för ett badstopp under eftermiddagen.
En naturskön dag för hela familjen!

Kom ihåg!
Bekväma skor, pengar, kamera, badkläder, hatt och solkräm.

Ca 500:-/pers

Hamam- Turkiskt bad
En perfekt start på din semester.
Att bada i ett hamam, turkiskt bad, är en levande tradition i Turkiet och en upplevelse för både kropp och själ.
I de flesta städer i Turkiet finns de vackra badhusen som kallas hamam. Traditionen att gå till hamam härstammar ända från medeltiden och förutom att man blir ren är det ett sätt att träffas och umgås.
Badritualen börjar med att du får sätta dig i ett varmt rum för att svettas och mjuka upp huden. Därefter skrubbas du från topp till tå med en grov tvätthandske av ett badbiträde. Under skrubbningen avlägnas smuts och döda hudceller och huden blir oemotståndligt mjuk och len – en riktig djuprengöring med andra ord!
Besöket avslutas med en välgörande massage som får din kropp att riktigt slappna av. Efter ditt besök på hamam är du garanterat redo för att fortsätta njuta av din sköna semester!

 

Ca 250:-/pers

Sealanya
Sealanya ligger väster om Alanya och är en av Turkiets största delfinarium.
Här får du uppleva en föreställning utöver det vanliga. Parkens sydamerikanska sjölejon står för uppvärmningen innan showens stora stjärnor, delfinerna, gör sin entré.
Har du aldrig tidigare upplevt delfiner på nära håll kommer du nu att få ta del av deras styrka, intelligens och skönhet. Meterhöga hopp, delfiner som surfar och ”går” på stjärtfenan och ett och annat magplask väntar. Sitter du vid raden närmast bassängen får du kanske bäst foton från dagen, men riskerar också att bli rejält nedstänkt.
Showen pågår i ca 45 min.

 

Kom ihåg!
Två shower per dag, kl 10.30 och kl 15. Glöm inte bekväma skor, pengar, kamera, solglasögon, keps/hatt och kamera.

Ca 300:-/pers

Water Planet
Följ med på en heldag med äventyr och skoj i en av Turkiets största vattenparker.
Skippa stranden en dag och hitta på något riktigt kul med hela familjen! På Water Planet utanför Alanya finns bassänger och rutschkanor för alla åldrar.
Så, på med badkläderna och fram med barnasinnet för dagen erbjuder en garanterat blöt upplevelse.
Parken har 24 olika vattenrutschkanor, med allt från Family Slide till Black Hole för den våghalsiga, här finns även vattenrutschkanor för de mindre! Du kan även paddla kanot i den konstgjorda floden i parken. Om du vill ta det lite lugnare kan du prova Lazy River.

 

Kom ihåg!
Enklare snacks ingår, övrig mat och dryck kan köpas i parken. Ta med dig badkläder, handduk, pengar, kamera, solkräm och hatt.

Ca 250:-/pers

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
2 kommentarer
 1. Svara

  Mattias Vik

  24 april 2013

  Såg den här länken via FB och att du tydligen ska till Alanya… har varit där 7ggr, och det är väldigt trevligt, även om det tyvärr också blivit väldigt mycket dyrare senaste åren.
  Hur som helst, om du åker till Dim Çay, försök se till att komma till “rätt” ställe… det finns ca 10 restauranger längs floden, och typ bara 1-2 av dem som är värda att besöka. Du vill inte hamna på den högst upp på floden t.ex., de har byggt en stor damm där för några år sen. Bästa av dem som jag varit på kommer jag tyvärr inte ihåg vad den heter, den låg ganska långt ner på floden iaf, men det är en av de största och skulle kunna vara den som är på bilden… de har även sittplatser uppe på bergskanten och lite större badplats än de andra.
  Sen om man orkar åka en lite längre bit så finns ju Pamukkale, men det ligger ganska långt bort.
  Åker ni upp till borgen kan det vara smart att inte göra det på den varmaste dagen, det är väldigt varmt där uppe och inte mycket skugga.
  Finns även en droppstensgrotta inte så långt från Alanya, finns en liten sjö längst in som man kunde åka en båttur på, men det har jag aldrig testat.
  Vill man handla mat eller så, så finns det massa små supermarket överallt, men de kan ha ganska varierande utbud och är ganska dyra… bästa är att handla på Migros, Çok eller Bim om man ska handla lite mera än dricka eller snacks… det är stora kedjor som finns lite överallt och de har mycket bättre utbud och priser, särskilt Migros som är den största.
  Btw, det som de flesta restauranger kallar “bacon”, är egentligen en typ av korv och inte ens i närheten av bacon… finns några restauranger som har riktig bacon, oftast från Danmark, så oftast mycket tjockare än vi normalt är vana vid i Sverige.

  Det är väl det jag kommer på just nu som kan vara bra att veta, men du får gärna fråga om du undrar något.

  /Mattias

 2. Svara

  mamma

  24 april 2013

  Måste jag fylla i mina uppgifter varje gång, ska inte dom sparas? Hamam ger mig rysningar, kan inte glömma då Alis mamma tog mig till ett bad och jag stod utlämnad och avklädd till allmän beskådan. Jättemysiga utflykter ni kan göra, trist att det är ganska dyrt. Och du, angående kom-ihåg-listan, det var lättare på “min tid” De tre P;na, Pass Pengar P-piller..
  puss

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 80
 • 3 293
 • 398 646
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök