Vardagsliv Webbigt

Årsresumé 2016 och målsättningar för 2017

Av
den
3 januari 2017

Som jag skrev förut, jag vill inte göra några nyårslöften i år (jag känner mig själv tillräckligt bra för att veta att jag knappast kommer att kunna hålla dem, bättre då att sätta upp målsättningar. Känner jag mig TVINGAD till saker skiter jag i det bara för att jag KAN!) 🙃

Men jag vill ha målsättningar!

Det här är en blandad kompott av året som gått, vad som hänt i stora drag, och målsättningar för det nya året.

2016
Simon fick ett nytt boende efter en nervös tid och bytte även jobb.
– Efter ett turbulent år blev jag tvingad att kasta ut Benjamin och det dröjde inte länge innan han häktades och senare dömdes till nästan 4 års fängelse.
Paulina lessnar på skolan och funderar på att börja praktisera någonstans istället.
Vanessa växer och blir större för varje gång vi ses. Hon är verkligen en frisk fläkt i vårt liv!

2017
Under 2017 har jag som mål att bli bättre på att höra av mig till mina nära och kära, inkluderat mina vänner. Jag tycker ju inte så mycket om att prata i telefon men det går ju alltid att skicka ett snabbt meddelande bara för att visa att man tänker på dem. Jag vet ju själv hur glad jag blir när någon annan gör så!

Jag vill träffa Vanessa mer och hitta på roliga saker med henne och så vill jag givetvis träffa barnen så mycket som möjligt. Jag vill åka och hälsa på Simon i Stockholm och se hans nya hem, jag vill åka och hälsa på Benjamin på häktet till att börja med men sen även på anstalten och så vill jag hitta på en massa skoj med Paulina.

2016
Dans och mitt förhållande är lite av en berg- och dalbana första delen av året men sen stabiliserar det sig och den 25 maj förlovar vi oss.

2017
Under året vill jag att vi tänker mer på att göra saker ihop, utöver vardagslivet liksom. Det behöver inte vara så märkvärdigt men bara han och jag. Jag ska också bli bättre på att uppskatta honom och visa kärlek.

2016
I maj fick jag äntligen ett jobb efter att ha varit mer eller mindre arbetslös i flera år. Jag började jobba som växeltelefonist åt Landstinget Dalarna på Coor i Borlänge. I september blev jag erbjuden att få vidareutbilda mig och jag nappade givetvis och efter ytterligare några veckors utbildning arbetar jag nu även på kundtjänst och tar emot felanmälningar från hyresgäster.

2017
Målet är givetvis att få ett fast heltidsjobb, eller iallafall minst 80%.
Jag vill fortsätta att lära mig nya saker och utveckla mina kunskaper, både på jobbet och privat. Främst då inom foto men även inom webb. Jag vill unna mig att avsätta tid för att lära mig mer och utvecklas.

2016
Vi köpte ny TV i början på året och nu är det bra mycket roligare att titta på film och serier hemma.
Jag köpte även en ny kamera strax innan jul och den vill jag lära mig under 2017.

2017
Som sagt, fotograferingen vill jag fortsätta med och jag vill lära mig mer och vidareutvecklas. Under 2017 vill jag kunna spara ihop till ett, gärna två, nya objektiv till kameran. Ett fast objektiv och ett zoomobjektiv.

2016
Under 2016 har det mesta pendlat. Mående, vikt, kost och hälsa.

2017
Under 2017 vill jag komma igång (igen) med LCHF, kosten som får mig och min kropp att må så mycket bättre. Jag vill och behöver gå ner i vikt (igen). Planen för att lyckas är att ha lite kortsiktigare mål. En vecka i taget. Jag håller också på och funderar på hur jag ska lösa det med övriga familjemedlemmar, ligger allt matansvar på endast mig blir det övermäktigt. Har faktiskt en plan för att var och en får sköta sin egen mat, allt ifrån planering till inköp och tillagning.

Jag behöver även röra på mig mer, speciellt nu med ett helt stillasittande jobb.

Och så är det ju rökningen då… Jag borde verkligen sluta (igen). Har en liten tanke just nu om att sluta röka och bara snusa (just nu snusar jag ibland, mest på jobbet)

Jag behöver fortsätta träna på att sätta mig själv främst, att inte alltid säga ja. Det är ingen som tackar mig senare när jag kört slut på mig själv! Det här gäller både privat och på jobbet.

2016
Jag försökte spara ut håret och kom en bra bit, tills jag kom på att jag ville ha helt grått hår och körde en massa avfärgningar, blekningar och färgningar så att mitt stackars hår gick av! Och efter några veckor ångrade jag mig och färgade det svart igen! Haha, så typiskt mig!

Förevigade en dröm, att tatuera ögonbryn och jag är SÅ NÖJD! En riktigt bra investering i mig själv!

2017
Köra en omstart på att spara ut håret igen och hoppas att jag hinner få ut det så pass att jag i slutet på året kan ha i löshår igen.
Just nu känner jag mig blek och tråkig och lyckas jag med att dra ner på, eller sluta, röka så vill jag kunna unna mig lite solariesolning.

2016
Åkte till Rhodos med Paulina. Hennes första utlandsresa och vi båda fick mersmak och vill resa mer tillsammans.

2017
Paulina och jag planerar ännu en resa i vår men vi har inte bestämt vart än.

I övrigt vill jag gärna göra små utflykter och resor i Sverige, se och uppleva saker, och ta med mig kameran såklart!

2016
Vi renoverade köket och Paulinas rum och köpte en bäddsoffa till sovrummet.

2017
Under våren och sommaren vill jag satsa på att få altanen mysig och till hösten skulle jag vilja satsa på badrummet. Vi behöver bättre förvaring.

2016
Efter mycket kämpande kom jag äntligen ikapp med min raserade ekonomi efter att ha varit arbetslös och haft Benjamin boendes här.

2017
Målet för 2017 är att bli bättre på att få pengarna att räcka hela månaden, fortsätta att planera och lyckas spara till saker jag önskar mig (tex objektiv till kameran)

2016
Paulina och jag impulstatuerade in en varsin palm på överarmens baksida när vi var på Rhodos.
Jag tatuerade även ögonbrynen.

2017
Jag har ingen direkt klar plan för någon ny tatuering men sugen är jag alltid så jag får se om det blir något mer under året.

2016
Blogglusten har gått upp och ner under året som gått men jag har försökt att hålla den vid liv och uppdaterat lite då och då.

2017
Nu är bloggen nystartad och det känns bra. Målet under första delen av året är att bygga upp mitt arkiv så att jag, och den som vill, kan hitta allt gammalt i arkivet som kommer att ligga på en undersida.

Jag har som mål att klara av hela utmaningen “365 Foton“, vara mer aktiv i sociala medier genom att lägga upp foton på mitt fotokonto på Instagram, bli bättre på att kommentera och gilla hos andra och svara på kommentarer i min egen blogg.

Vilka är dina målsättningar för 2017? Dela gärna med dig i en kommentar så peppar vi varandra!

 

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
11 kommentarer
 1. Svara

  morsan

  4 januari 2017

  Men jag då, din mamma? Jorå, vi hörs ju mest varje dag, men jag vill ju att du är beroende av din mamma, likadant som jag är beroende av dig…
  Varför länkar du inte från bloggen till FB längre`? Hur ska jag kunna hålla koll på när du skriver?

  • Svara

   Saija

   4 januari 2017

   Men det vet du ju! <3
   Jag vet inte, jag tog bort länkningen förut och nu minns jag inte ens hur jag får tillbaks den, haha 🙂

  • Svara

   Saija

   4 januari 2017

   Nu ska det vara fixat, länkningen alltså! 🙂

 2. Svara

  Carola

  4 januari 2017

  Önskar dig ett bra och härligt år. Kramå

  • Svara

   Saija

   4 januari 2017

   Detsamma, kram!

 3. Svara

  Carola

  4 januari 2017

  Hm kram skulle det stå 🙈

 4. Svara

  Jenny

  4 januari 2017

  Den där pennan som skriver ditt namn, är det något plugga? Skulle gärna vilja veta hur man gör.

  • Svara

   Saija

   4 januari 2017

   Jag sökte nog bara på “signature gif” på Google och hamnade på en sida där man kunde göra sin egen och spara. 🙂

 5. Svara

  Kajsa

  4 januari 2017

  Har du en egen sida på insta för din foton?
  Såfall, vad heter den?
  Kram

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 1
 • 2 467
 • 403 815
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök