Hem Ljuva Hem Vardagsliv

Äntligen flyttat klart!

Av
den
8 mars 2012

I eftermiddags blev jag klar, helt klar här hemma! Äntligen!
Kroppen mår skit efter de här tunga dagarna men jag är envis och jag HATAR att bo i kaos så det är verkligen prio ett att få det klart!

I måndags morse klockan åtta ringde det på dörren och där stod ett gäng flyttkillar, 6-7 stycken var de nog. Med sig hade de 2 lastbilar och en herrans massa flyttkartonger.
Jonas åkte till jobbet och lägenheten blev invaderad av folk som packade och bar saker hit och dit.
Jag packade ner min vattenkokare, mitt kaffe, en mugg och mjölk, ipaden och telefonen och sen tog jag med mig hundarna, kotten och Benjamin och gick till nya lägenheten. (Toapapper glömde jag givetvis visade det sig i ett senare skede 😉

Efter en stund gick Benjamin till skolan och jag blev sittandes här på golvet med en varsin hund bredvid mig. Letade efter nån granne att fika med men ingen var hemma så jag satt här och hinkade kaffe i någon timme (här visade det sig att jag glömt ta med papper, haha!) innan flyttgubbarna kom med första lasset.

DÅ fick jag plötsligt en hel massa att göra. Köket först ut, man vill ju ha upp maten och allt porslin!

Flyttgubbarna kom med lass efter lass och snart fick man gå labyrint här hemma för att ta sig från rum till rum. Kartonger och möbler överallt!

Men jag måste erkänna att det var himla skönt att både slippa packa och slippa montera isär möbler!
Strax efter att Jonas kommit hem från jobbet var de klara och då monterade de ihop alla våra sängar innan de tackade för sig.

Vi har möblerat och packat upp i flera dagar nu och det har varit tufft men samtidigt skönt. Skönt att flytta till en helt REN lägenhet, rensa ur bland alla saker man har samlat på sig och göra rent allt. Jag har diskat och dammat ALLT, tvättat varenda gardin, lakan, kudde mm…
Idag gjorde jag sista rycket och dammsög och skurade alla golv och hängde upp de rena gardinerna.

I tisdags ringde besiktningsgubben efter mig och jag fick knalla bort till gamla lägenhetn för att vara med och bestämma lite om vad som skulle göras.

Vi kom fram till;
* Simons golv ska bytas
* Köksfönstren (runt om) ska målas
* Hallgolvet ska bytas och väggarna målas
* Vardagsrumsgolvet ska bytas och väggarna tapetseras (snyft, mitt träd försvinner) och fönstrena ska målas
* Badrummet ska målas om

Igår blev jag inringd till lägenheten igen då de påstod att det inte var tomt!
Gick dit och de hade redan börjat riva.
Vi trodde ju inte att de skulle in i skrubben (mitt kontor) så där hade vi lämnat mattan och min kontorsstol men nu visade det sig att ALLA golv skulle bytas ut (utom badrummet) så vi fick lov att tömma där.

Sen talade snickaren om att de skulle in i Benjamins och Paulinas rum och byta även deras golv. Problemet är ju att vi för något år sedan byggde en vägg där inne för att dela av deras rum till två mindre rum. Snickaren ville riva väggen men det gick varken jag eller Jonas med på. Inte utan att de bygger upp den igen isåfall!
Vi har betalat flera tusen för materialet till väggen och Jonas och Simon höll på en hel helg för att få dit den!
Efter mycket om och men lovade snickaren att han skulle lösa det på något sätt och just nu är väggen kvar så jag gissar att de lägger 2 mattor, en i varje rumsdel, och att vi åker på “smällen” att foga ihop mattorna sen när vi flyttar och väggen måste plockas ner. Men men, det är ett senare bekymmer, jag kan inte låta Benjamin och Paulina dela rum igen.

Här i den nya tillfälliga lägenheten bor vi lite provisoriskt eftersom det sitter en dörröppning i vardagsrummet vilket gör att vi inte kan ställa vår säng därinne. Så vår säng står tillsammans med Paulinas i det lilla sovrummet och Simon och Benjamin delar på det stora sovrummet.
Fast, Benjamin valde att flytta ut sin dator till skrubben. Ett bra drag, det skulle troligtvis bli världskrig om både Simon och Benjamin ska sitta och spela inne på samma rum, gapa och skrika. Dessutom ska Benjamin lägga sig klockan tio och då vill han ha det mörkt och tyst vilket blir svårt om Simon samtidigt ska spela eller se film på rummet.

Idag kom rörmokaren hit för att koppla in diskmaskinen. Det satt ett gammalt rörsystem här och vi vågade inte koppla in vår maskin på det. Blir det en vattenskada får vi stå för det och det har vi ingen vidare lust med.
I vanliga fall tar Kopparstaden ut en avgift på nästan 2000:- för att koppla in en diskmaskin men eftersom vi ska kunna leva som vanligt trots evakueringen fick vi det gratis. Rörmokaren beslutade sig för att byta till en ny blandare på samma gång så nu fick vi en engreppsblandare och äntligen slipper jag diska för hand!

Men, jag fick lite “tråkiga” nyheter av honom!
De har tydligen hittat fukt i vår gamla lägenhet så de måste riva ut hela badrummet. Något jag hade hoppats slippa eftersom det tar längre tid…
Rörmokaren skulle dit och riva ut allt imorgon och när jag var dit idag för att hämta posten såg jag en lapp på ytterdörren där det stod att de skulle stänga av vattnet imorgon, så jag hoppas att arbetet fortskrider i den här takten nu så kanske kanske vi har en chans att få flytta tillbaks innan sommaren ändå!

Det skulle även komma en “sugbil” (haha) imorgon och suga ur alla sand som ligger under golven.

Fördelen med att de ska riva hela badrummet är att vi får den FULA orangea mattan utbytt! Vi kommer även troligtvis att få 2 väggar med kakel, nytt badkar och 2 blandare (en till badkar och en till handfat!). Jag hoppas även på en ny toalett och ett nytt handfat men jag är inte säker på att vi får det.

Vi har kvar adressen till den gamla lägenheten så vi får gå dit varje dag för att hämta posten och då brukar jag tjuvkika på arbetets gång.

Det kommer nog att bli kanonfint och det ska bli härligt att få flytta tillbaks (när det nu blir!) även om vi trivs bra även här.

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
4 kommentarer
 1. Svara

  Gabriella

  8 mars 2012

  Oj,oj!Vilken grej!!
  Trist med fukt men som sagt ett nytt badrum är ju inte fel.
  Hoppas du kan vila dig nu äntligen!
  Sköt om dig vännen!
  Kram :4:

  • Svara

   Saija

   12 mars 2012

   Mmmm risken finns ju att vår planerade “hemflytt” blir framflyttad men än har jag inte hört något om det så jag håller fortfarande tummarna. Vill ju bo i MIN lägenhet i sommar!

   Men visst, ett nytt badrum är inte alls fel. Vårt förra var verkligen gräsligt! Och nu får vi äntligen ett nytt badkar också, ett med “tassar” på! Mycket lättare att hålla rent under…

   Det blir säkert bra när det blir klart….
   Kramiz!

 2. Svara

  Kajsa

  9 mars 2012

  Varför har dom lagt ut sand överallt? Suger det upp fukten eller?
  Annars hade det ju varit ganska perfekt att ha det kvar 🙂 Egen beach inomhus liksom :thumbsup: Slippa reta sig på sand på golvet, för då är det ju ändå sand överallt :tongue: Hahaha :tongue:

  Men synd att ditt fina träd försvinner, det är ju jättemysigt, men fick ni inte välja där då?

  Kramis

  • Svara

   Saija

   12 mars 2012

   Sanden låg redan under alla golv. De gjorde tydligen så förr i tiden. Inte alls bra tydligen så nu suger de ur all sand och sen bygger de ventilerade golv på nåt vis så att vi ska slippa fuktproblem i framtiden. Eftersom vi bor i ett fuktigt område (med vatten från ett berg i närheten) och på nedre plan så är det lätt att det blir markfukt.

   Haha men ja, varför inte, sand överallt! Fast fyyy, tänk dig att ha sandkorn i hela soffan och sängen! Uäääk!

   Vi fick välja om de skulle renovera vardagsrummet och jag funderade verkligen men till sist bestämde jag att det fick bli så. Väggen under var inte alls jämn och det syntes en massa gamla skador genom målningen och tapetseringen.

   Mitt älskade träd försvinner men vi får en ny snygg grund och ett träd kan jag ju alltid måla om 🙂

   Kram!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 91
 • 749
 • 429 961
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök