Vardagsliv

Angående pluggande och liklukt

Av
den
3 januari 2012

Det var några som hade funderingar om varför jag slutat plugga och varför det luktade lik på våran gård i somras efter att jag publicerat “Mitt 2011” för några dagar sedan.

Jo, jag slutade plugga bara några veckor efter att jag börjat på grund av att jag inte fick något bidrag från CSN!
Jag kan inte plugga utan att få en krona att leva av!
Anledningen till att jag inte får något bidrag och/eller lån är att jag har 2 oavslutade utbildningar bakom mig. En från då vi bodde i Falun för första gången, 1999-2000, då både Jonas och jag var arbetslösa och vi gick på socialbidrag. Då började jag en ekonomiassistentutbildning och hann gå i 2-3 månader innan Jonas fick jobb i Heby och vi var tvungna att flytta. Både arbetsförmedlingen och sociala tvingade iväg oss, ett jobb väger ju mer än en utbildning i det fallet.
Nästa gång jag hoppade på en utbildning var efter att vi flyttat till Fredriksberg, även då för att Jonas fått jobb, och jag började plugga till undersköterska. Hann gå i några månader innan det blev dags för flytten tillbaks till Falun.

Jag har försökt förklara för CSN varför jag avslutade utbildningarna men de vill inte lyssna. De har sina regler.
Vilket jag såklart kan förstå men vad ska man göra om den ena i ett förhållande får jobb? Vi var ju tvungna att prioritera det!

Så nu är jag arbetssökande… och vi lever på Jonas studiestöd…

Jag har kvar min tjänst på Djurmagazinet, jag tog ju tjänstledigt för att studera, men jag vill testa något nytt nu och ikväll ska jag skicka in en ansökan på ett drömjobb så nu får ni gärna hålla tummarna för min skull! 🙂

 

Och liklukten…
Vad det var som luktade är det ingen som vet men det var hemskt! Det började med att det luktade illa när jag satt ute på altan i somras. Till slut blev det så illa att jag började leta efter döda råttor eller liknande där ute i bråten. Det här var i samband med att de byggde om altanerna.
Lukten försvann inte utan det blev bara värre och värre och till slut kunde vi inte ha altandörren eller några fönster öppna. Lukten flyttade på sig, från baksidan av huset till framsidan, från dag till dag och när vi pratade med vaktmästaren berättade de att boende på flera gårdar runt omkring klagade på samma lukt!
De drog ihop ett helt gäng vaktmästare som gick ute och letade efter orsaken till lukten i flera dagar, utan att hitta något! Skumt…
Simon letade igenom buskarna utanför hans fönster då han inte kunde sova på grund av stanken men där fanns det inte heller något.

Efter några veckor försvann lukten och sen dess har den varit borta!

 

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  m i l l a h . s e

  3 januari 2012

  Å där fick jag svar på mina frågor :thumbsup:
  Men vilket skit med csn :thumbsdown:
  Håller tummarna att du får jobbet du söker! Kram!

 2. Svara

  Meekatt

  4 januari 2012

  Åh, håller tummarna för drömjobbet!! Liklukt hade vi inne i huset i två veckor förra året!! Till slut hittade jag 2 st kokta ägg (fyra månder gamla) i en låda med tuschpennor längst in i en garderob. Alice-Kravallis lämnade dem där när hon målade ägg till Påsken…suck!

 3. Svara

  Milo

  5 januari 2012

  Tack och bock för din svar!
  Fan vad kass med CSN. Jag får inte heller pengar därifrån eftersom jag inte har haft råd att betala till dem. Men nu ska jag plugga på distans, börjar nästa vecka, samtidigt som jag jobbar. Så då har jag ju tack och lov kvar min lön. Annars hade det varit helt kört här med. Deras jäkla regler.

  Vad är det för jobb du sökt? Nyfiken ju! :))
  Massa kramar Milo

  Vad kul att du kom in på skolan! Grattis!
  Ja man tycker ju att de borde kunna ge “en andra chans” till de som verkligen behöver och kan förklara sig.
  Jobbet jag sökt är som webbutvecklare på ett litet företag här i Falun, de sökte någon som kan jobba i wordpress 🙂 och det kan jag ju!
  Men än har jag inte hört något så jag antar att det är kört 🙁
  Pöss!

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
Follow



Statistik
 • 116
 • 759
 • 430 794
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök