Balkong

Altanplanering

Av
den
14 april 2018

Åhh vad jag är sugen på att fixa till altanen!
Jag kommer ju knappt att ha någon semester i år heller så jag vill ha en mysig plats att spendera mina kvällar och helger på.

Altanen har ju stor potential bara vi lägger ner lite omsorg (och en hel del pengar!) Den är ca 23 kvadratmeter stor och liksom uppdelad i 3 sektioner.

I mitten när man kommer ut sitter den gamla balkongdelen kvar, alltså golvet, som en liten platå. Från den sitter det en liten “väggbit” med ett hål i där det sitter en träskiva. Det är den delen jag kallar “Bardel” för där har jag tänkt att ha en barstol ståendes.

På höger sida har vi “Matdelen” där vi har ett ganska stort mörkgrått glasbord med tillhörande 4 stolar. Vi har 6 stolar men vi behöver bara ha 4 framme.

På vänster sida har vi “Loungedelen” där vi för ganska många år sedan platsbyggde en bänk formad som ett U. Det var smidigt när vi var många här och förfestade och behövde gott om sittplatser men det är verkligen inte mysigt nu. Där vill jag ha mysiga loungemöbler.

Jag har ju verkligen inte obegränsat med pengar så här krävs lite planering och nu har jag kommit fram till hur jag vill ha det.

Steg ett är att tömma altanen på skräp! Som vanligt när man inte har tillgång till bil så används altanen som förråd vintertid och nu står det förutom de platsbyggda bänkarna även en säng, kartonger mm som måste tas till tippen.

Golvet ska målas. Vi har stenplattor liggandes på hela altan och de drar åt sig ALLT och det blir fula fläckar som inte går att få bort. Jag kan inte bygga trallgolv själv, och att lägga en sån där balkongmatta på hela skulle bli svindyrt precis som färdiga balkong/altanplattor, så lösningen får bli färg och kanske några plastmattor.

De flesta “billiga” loungegrupperna är så himla små och det skulle se pluttigt ut. Jag hittade en 3-sitssoffa med två fåtöljer och bord på Jysk som skulle vara perfekt men det visade sig att de tyvärr inte hade det kvar i sortimentet. Så jag fick tänka om. Nu lutar det åt en divansoffa med bord och sen en fristående fåtölj från IKEA.

Plus en massa annat så som belysning, krukor och blommor så klart, tyger, gardiner, en grill, dekorationer mm.

Taggar
LIKNANDE INLÄGG

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
  • 171
  • 2 490
  • 403 063
  • 2 541
  • 8
  • 3 248
Sök