Hälsa & Livsstil

3 dygn rökfri!

Av
den
17 juni 2018

Jaa det är helt sant!
Fast nu i skrivande stund är det faktiskt nästan 4 dygn (om 2 timmar)

Ja, jag räknar. Jag räknar dygn, timmar och nästan minutrar.
För det är fan inte lätt!

Jag bestämde mig i onsdags då vi var på teammöte hemma hos min chef. Jag åkte till jobbet på morgonen och hade med mig 2 cigg, allt som fanns. Och med min usla ekonomi så kände jag bara att nej, jag kan inte fortsätta köpa svindyra cigaretter till både mig och Paulina varje dag.

Så jag rökte min sista cigg klockan 11 i onsdags.
En konstig tid att sluta på, vore ju mer normalt att sluta en kväll men äh, jag är ju inte riktigt normal.

Har känt mig ganska (väldigt) låg och hyfsat lättirriterad men så fick jag min mens igår, nästan en vecka tidigt, så nu inser jag att det inte är så konstigt eftersom jag då haft abstinens efter cigg plus PMS samtidigt!
Haha!

Förövrigt så har vi alla 3 tjejer här hemma mens samtidigt. Ett under att vi inte klöser ögonen ur varandra! 😂😆

Jag valde att stanna hemma i helgen och bara ta det lugnt.
Dels så behöver jag det, dels har jag inga pengar, men framförallt så är det otroligt korkat att gå ut och festa och dricka när man precis har slutat. Omdömet när man fått i sig lite brukar ju som bekant inte vara det bästa och jag vill inte riskera något nu och sen få börja om.

Den största anledningen till rökstoppet är som sagt pengarna.
Jag har ju tidigare köpt råtobak som jag själv malt och rullat cigg av. Det har kostat mig ca 200 kronor i månaden (för både mig och Paulina) och då fanns det liksom inte samma anledning att sluta.
Nu har det införts en ny tobaksskatt även på råtobak vilket gjorde att alla butiker slutade sälja det, eftersom det skulle bli lika dyrt som att köpa vanliga färdigrullade i butik.

Så, jag har helt enkelt inte råd längre.

Jag röker fortfarande min vape (elcigg) och jag snusar också, än så länge. Tanken är väl att lägga av med det också så småningom, men en sak i taget.
Nikotinet jag får i mig via elciggen motsvarar ungefär 2-4 cigaretter om dagen så hur som helst är det bättre än vanliga cigaretter och jag känner att jag lika gärna kan använda den som nikotintuggummi, sugtabletter eller liknande.

Jag har köpt en elcigg till Paulina också. Hon är inte lika sugen på att sluta röka och beslutet måste ju vara hennes eget men jag ville iallafall visa henne att hon kan minska betydligt på ciggen genom att använda den.
Så nu snålar hon samt använder elciggen ganska mycket och det märks, hon är faktiskt jätteduktig på att dra ner rökandet.
Jag är mer en allt eller inget- person. Röker jag så röker jag och då tänker jag inte ett dugg på hur många jag röker per dag.
Jag hoppas iallafall att hon också kommer att sluta helt så småningom, speciellt eftersom hon själv kommer att få ta hand om sin egen ekonomi från och med juli och då kanske hon verkligen känner av hur mycket onödiga pengar det går till cigg.
Sen är det ju inte helt fel att hon faktiskt ser att jag klarar av det, då borde det ju inte vara omöjligt för henne.

Jag slutade ju röka en gång förut, för ca 4-5 år sedan, och jag höll upp i 9 månader.
9 månader HELT utan nikotin!
Men sen var jag så URBOTA DUM och tvingade mig själv att börja röka igen då jag och mitt ex skulle på utlandssemester.
– “Man måste ju röka när man ligger vid poolkanten med en god drink”
Jag skulle bara röka i en vecka, under semestern. Jo tjena!

Så nu vet jag, mer än någonsin, att jag aldrig mer kan eller ska röka.

Och det är en tuff insikt för, det värsta är ju inte nikotinabstinensen (även om det också är jobbigt i början), utan det är det psykiska, att det känns som om du förlorat din allra bästa vän.
Det låter sjukt, jag vet, men exakt så känns det!

Inget är kul längre. Att vakna på morgonen, att dricka kaffe, att äta mat… osv…
Allt är förknippat till belöningen att få ta en cigg efteråt.
Men, jag vet ju att det går över med tiden.. Innerst inne vet jag ju det.

Jag rökte när jag var glad, när jag var ledsen, när jag var stressad, när jag var arg osv… Den passade liksom i alla sinnesstämningar.
Ciggen fick mig att ta viktiga pauser på jobbet som är viktigt. Nu har jag fortfarande elciggen som gör att jag behöver resa på mig och gå ut, men sen behöver jag nog påminna mig själv om att pausa ibland.

Men tänk så skönt det blir i vinter, att slippa stå ute och huttra i snöstorm! Hah!

En dag i taget så ska jag klara detta… eller vänta, en timme i taget…

Men jag SKA klara det, ibland är min envishet en fördel! 😜🤪

 

Taggar
LIKNANDE INLÄGG
3 kommentarer
 1. Svara

  ejmis

  17 juni 2018

  Vilken bra app! Tänk om det fanns en liknande för viktnedgång. Hejja dig!! 😍

 2. Svara

  Karin

  17 juni 2018

  Heja Heja 🤗
  Det här fixar du 👍🏼
  Kram 💖

 3. Svara

  mamma

  19 juni 2018

  Underbara unge, du kunde ju ha använt din gamla morsa som gott exempel. I år blir det 8 rökfria år, vem trodde det? Kan jag så kan du, för vi är samma skrot och korn…ja det uttrycket känner du inte till för du är för ung, men vi har samma gener, det betyder det. Och det har Paulina också, men hon har inte så mycket vett i skallen ännu, o det får man förstå…men ju fortare hon slutar ju bättre för henne själv. Här i Ludvika kommer de som hyr bostad i nybyggen varken få ha djur eller röka, suck, vart ska man dra ? Honolulu eller Svappavaara?

SKRIV EN KOMMENTAR

Vad skoj att du har hittat till min livsstilsblogg! Här bloggar jag om min vardag i Dalarna, om små och stora händelser och annat som intresserar mig. Jag är en singeltjej med tre vuxna barn och tre barnbarn. Jag jobbar som driftoperatör med administration och trivs jättebra. På fritiden har jag intressen som fotografering, bildbehandling och webb, böcker och musik, fika och inredning. ♥ Välkommen åter! ♥

Arkiv
Tidigare bloggat
Bloggkanaler
FollowStatistik
 • 57
 • 1 752
 • 392 904
 • 2 541
 • 8
 • 3 248
Sök