Svenskarna fortsätter att experimentera i köket och en av tre ser matlagning som en hobby! 
Nu har Arla lanserat syrad grädde, en grädde som tillför syra för den perfekta smakbalansen. Jakten på den perfekta syran är nu ett minne blott!

syrad-gradde-2400x1000

Många matlagningsintresserade söker naturliga ingredienser som både förenklar matlagningen och höjer smaken. Då är Arla Köket syrad grädde en välkommen nyhet. Allt gott blir ännu godare – prova till exempel i en sås eller gryta där grädden lyfter smakerna och ger en fräschör i maträtten.

Syrad grädde är precis vad namnet beskriver: en grädde som har syrats med mjölksyrebakterier för en lätt syrlig smak. Den gör det enkelt att balansera smaken i maträtten.

– Det är syran som är hemligheten! Professionella matlagare vet att det är syra som behövs för att balansera smakerna för ett perfekt resultat. Med syrad grädde blir det enkelt att förvandla en god rätt till något riktigt speciellt, säger Elisabeth Hedenljung, Senior Brand Manager Arla Köket.

Syrad grädde finns i två varianter. Syrad grädde 30 % – en helt naturlig produkt som är kok- och vispbar och passar perfekt till helgens middagar och desserter, och Syrad grädde lätt 15 % som är kokbar och enkelt förhöjer upplevelsen på vardagens måltider. Produkterna är gjorda på grädde från svenska Arlagårdar.

gradde1

gradde2

Vi lagade en tikkamasala-gryta med syrad grädde – riktigt gott!

gradde3

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry