Som de flesta av er vet så har ju tandläkarbesök aldrig varit min favoritsysselsättning direkt. Jag har extrem tandläkarskräck och det har resulterat i ganska dåliga tänder och många akuta besök för min del. Jag väntar med att gå dit tills det är riktigt akut och då gör det både ont och blir dyrt.
Dessutom har min dåliga ekonomi genom åren gjort så att jag skjutit upp på besöken, det är ju inte direkt billigt med vare sig enklare undersökningar eller åtgärder.

Jag har ju tre vuxna men ändå unga barn och jag vill verkligen inte att de får lika dålig tandhälsa som mig och nu såg jag att det finns en tandförsäkring hos Allra. Det är ju toppen för jag misstänker att de unga också kan tycka att det är en “onödig” jobbig utgift med att kontrollera sina tänder minst en gång om året. Behöver man dessutom göra något, laga hål eller så, så blir det självklart ännu dyrare. Nu kan de betala en fast inte så farligt hög avgift varje månad. Tar man det på autogiro märks det ju knappt!

Visste ni att socialstyrelsen anser att en vuxen ska klara sig med 20 tänder, jämfört med normala 28 stycken?! Detta gäller människor som går på bistånd, gamla, sjuka och fattiga.
Alla kan hamna där, oavsett hur ens ekonomiska situation ser ut idag. Det gäller att tänka framåt, precis som med alla försäkringar. Man tror ofta att det inte ska drabba en men OM det gör det så är det skönt att ha en bra försäkring att lita på.

Jag har ofta undrat varför tänderna inte inkluderas fullt ut i sjukvården. Fungerande tänder är lika viktigt som fungerande fingrar!
Alla vet vi att munnen tillhör kroppen men det gör den inte helt ut försäkringssynpunkt.

Dels så kan man bli rejält sjuk av tandinflammationer, man får värk, kanske får stanna hemma från arbete. Det kan bli kostsamt, både för den enskilda personen men också för samhället.
Man löper 30 procents överrisk för hjärtinfarkt om man har tandlossning! Tandlossning är också bland de 10 vanligaste sjukdomarna… Det säger en hel del.

Jag rekommenderar er verkligen att skaffa en tandvårdsförsäkring om ni inte redan har det. Att få en oförutsedd utgift hos tandläkaren kan bli mycket dyrt!